/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Világrekord időt gyorsult az elektromos Ford Mustang– videó

A Ford teljesen elektromos Mustang Cobra Jet 1400 modellje megdöntötte az villanyhajtású autók negyedmérföldes gyorsulási rekordját, ugyanis 8,128 másodperc alatt ért célba 276 km/órás tempó mellett.

Nagyon nagy fejlődésen ment keresztül az elektromos autózás körülbelül 10 év alatt, hisz eljutottunk odáig, hogy a helyi károsanyag -kibocsátástól mentes négykerekűek képesek többszáz kilométert megtenni egyetlen töltéssel, ami esetenként alig telik több időbe, mint tankolni, sorba állni és meginni egy kávét.

Mitöbb, már gyorsulási versenyek aktív résztvevői között is találhatunk ilyen kocsikat, melyek nem is mennek rossz időt. Egy Ford Mustang Cobra Jet 1400 döntötte meg a minap az elektromos gyorsulási rekordot Amerikában. A hátul hajtó, négy elektromotorral szerelt autó 8,128 másodperc alatt ért célba, 276,76 km/órás tempó mellett Bob Tasca III vezetésével, mely 14 századmásodperccel és közel 7km/órával haladja meg az előző rekordot.

Habár a nevéből 1400 lóerőre gondolnánk, összesen valójában több mint 1500 paripa ( körülbelül 1120 kW) képes felszabadulni a motorokból szinte hang nélkül úgy, hogy az autó eleje akár másodpercekig nem ér földet. A rekord menet itt tekinthető meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/