/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Volvo találkozik kamionnal, mindenki túléli – videó

2018. június 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A lehető legrosszabb frontális ütközésbe keveredett egy Volvo XC70-es elalvó vezetője egy Scania kamionnal, mégis csupán karcolásokkal megúszta a hatalmas csattanást a vétkes sofőr, pedig a Volvo totálkárra tört, és a kamion is csúnyán megsérült.

A kis átfedéses frontális ütközés az egyik legrosszabb közlekedési baleset, ami előfordul, mégis az egyik leggyakoribb. Szerencsére a modern autókban már erre is legalább annyira figyelnek, mint a borulásra vagy az oldaltörésre.

Jó példa az alábbi, súlyos incidens, melyet a szenvedő fél köszönhet magának. A kamerás autó előtt haladó Volvo XC70-es ugyanis egy enyhén balra ívelő útszakaszt követően nem egyenesítette a kormányt, hanem elkezdett a szemközti sávba térni, ahol sajnos a számára legrosszabbal, egy Scania teherautóval találkozott.

Az ütközéskor állítólag mindkét jármű nagyjából a közlekedésbiztonsági biztosító intézet (IIHS) által teszteken alkalmazott 60 km/órás tempó körül haladt, így az is történt, mint amire számítani lehetett: bár csúnyán összetörtek, a Volvo vezetője pár karcolással, a kamion sofőrje pedig ezek nélkül úszta meg a találkozást. Érdemes megnézni, hogy bár a szélvédő betört, az A oszlop meg se roppant és az ajtók, valamint a tetőlemez is teljesen egyben maradt. Bár az IIHS külön nem tesztelte az XC70-est, a testvérmodell V70 ötcsillagosra vizsgázott az intézetnél – most pedig az életben is.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

így gondolom
2018-06-16 - 08:59

de most biztosan felébred, szerencséje, hogy nem örökre aludt el!


*/