/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

1 litert fogyaszt a Volkswagen twin up!

2013. november 22. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A Tokiói Autószalonon a Volkswagen bemutatta a twin-up! hálózatról tölthető hibrid tanulmányautót, amely az XL1 technikáját kapta meg. A négyüléses plug-in hibrid modell kombinált fogyasztása mindössze 1,1 liter 100 kilométeren!

A twin-up! orrában elhelyezett hajtásrendszer teljesítménye 75 LE. Ez egy 800 köbcentiméteres, 47 lóerős TDI motorból, egy szintén 47 lovas villanymotorból, egy 7-sebességes kettős tengelykapcsolós sebességváltóból és a teljesítményelektronikai átalakítóból áll. Az „üzemanyagtartály” rendszer az autó hátsó részében, a hátsó ülések és a csomagtér alatt kapott helyet. Egy 8,6 kWh-s lítium-ion akkumulátor, a gépkocsi elektromos rendszere számára egy 12 voltos akkumulátor, valamint egy 33 literes üzemanyagtartály alkotja. A twin-up! hivatalos vegyes fogyasztása 1,1 liter 100 kilométeren, ami két tizeddel haladja meg az XL1 modellét. A széndioxid-kibocsátás is szenzációsan alacsony, 27 g/km.

Elektromos üzemmódban a twin-up! 50 kilométert képes megtenni, és egyáltalán nem nevezhető lomhának: 60 km/órás sebességre 8,8 másodperc alatt gyorsul, a maximális sebessége pedig 125 km/óra. Hibrid üzemmódban a végsebesség 140 km/órára emelkedik, a maximális nyomaték pedig 215 Nm-re szökik fel. Egyedül a vezető dönt arról, hogy mikor és hol kapcsolja át a twin-up!-ot kizárólagos elektromos üzemmódra, ehhez mindössze az E-üzemmód gombot kell megnyomnia.

Hogy a twin-up! gyártásba kerül-e és ha igen, mikor, még nem tudni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/