/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

12 perc elég lesz az Audi e-tron GT-nek a 80%-os töltöttséghez

2018. szeptember 28. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Audi e-tron GT nem csak egy gyönyörű elektromos szedán lesz, hanem a gyorstöltés királya is, hiszen teljesen lemerült állapotából is 12 perc alatt lehet majd 80%-ra tölteni. Ehhez persze nem akármilyen gyorstöltő hálózatot kell a cégnek kiépítenie.

350 kW-os gyorstöltéssel lesz képes maximum 12 perc alatt lemerült állapotából 80%-os szintre töltődni az Audi e-tron GT.

Az elektromos autók gyorstöltésének technológiai áttörése már a küszöbön van, a németek pedig 2020-ra ígérik elérni ezt a lépcsőfokot, melynek első fecskéje az e-tron GT lesz. A jelenleg egyik leggyorsabban tölthető, nagyhatótávú elektromos autónak az e-tron SUV számít: nulláról 80%-ra fél óra elég neki, ezt pedig a már létező 150 kW-os töltőoszlopok teszik lehetővé. Ez csökkenhet kevesebb, mint felére hamarosan Johannes Eckstein, az E-tron termék- és marketingfelelősének nyilatkozata szerint.

Az Autocar-nak adott interjúban a szakember elárulta, hogy jelenleg még az akkumulátorok technológiája sem elég fejlett, hogy lehetővé tegyék az olyan mértékű gyorstöltést – ami a zéró emissziós autózás terjedésének egyik legnagyobb fékező erője – amelyet egy 350 kW-os oszlop nyújtana, a 2020-ra érkező e-tron GT azonban képes lesz erre.

Hogy a jövőbeli ügyfelek maximálisan kihasználhassák és élvezzék a technológia előnyeit, a cég lázasan dolgozik ezen töltőállomások minél szélesebb körű terjesztésén világszerte több gyártóval. Európában például az BMW-vel, Forddal, Mercedessel és egyéb cégekkel közösen fejlesztetett Ionity hálózat, Amerikában a VW csoport „Electify America” hálózata lesz képes nyújtani a szolgáltatást.

A két éven belül érkező e-tron GT-vel együtt még 11 tisztán elektromos modellt készülnek bemutatni a négykarikások 2025-ig, de közülük eddig csak a 2019-ben érkező e-tron Sportback kiléte ismert, a többié nem. Ezzel együtt az e-tron GT-ről is csak annyit tudni, hogy egy Tesla Model S riválisnak szánják több luxussal, valamint nagyobb hatótávval, de a részletekre még egy évet biztosan várni kell.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

CsAlex
2018-09-28 - 20:55

Johannes Eckstein úr csak álmodozzon tovább! Az általa jelzett 12 perc alatt 80% csak a mitöltési módszerünk alkalmazásba vitelével “lenn” lehetséges!
Ugyanis mi már teszteltük az általuk alkalmazott akkumulátorokat a megbízásuk alapján, ráadásul kitűnő eredménnyel, ami azt jelenti, hogy a 100%-ra történő töltést is végre tudtuk hajtani potom 20 percen belül DE! Addig Eckstein úr ne beszéljen, amíg meg nem vásárolják tőlünk a licence jogokat, vagy a kizárólagos szabadalmassági jogot! Ezt a mai napig nem tették meg tehát ő addig maradjon csendben. Nagyon örülnénk neki, ha ezt az üzenetünket valahogy eljuttatnák hozzá! Fizetünk annak, aki sikerrel segít nekünk ebben!

CsAlex
2018-09-28 - 22:57

Liebe Herr Ekstein! Wir kőnnen zur Zeit 100Prozentigen Ladezustand Innerhalb von 20min.erreichen. Wier würden Uns Sehr freuen wenn Sie Sich bei uns Melden würden. Die Lebensdauer wurde Erhöht!,(unabhengig von der kapacität) und wehred diesem ledeprocess kam keine Erwermung. Ihre Idee is'” rechtnett” aber, Unsere entwicklung sind eine “Spur besser”.
Hochachtungsvoll:
Sandor Csernak


*/