/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

22 Nissan Leafet kapott a japán rendőrség – videóval

2018. április 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Közel két tucat második generációs Nissan Leaffel gazdagodott a japán rendőrség. A fekete-fehér mintás, fényhíddal szerelt elektromos autók nem csak kiállítási tárgyak lesznek, hanem aktívan kiveszik majd részüket a bűnüldözésből is.

Folyamatosan tartó, gyors fejlődésüknek köszönhetően nem csak a civilek között, hanem a szolgálati életben is egyre népszerűbbé válnak az elektromos autók.

Legutóbb Japánban állt rendőri szolgálatba 22 darab új Nissan Leaf, hogy csendesen és helyi károsanyag-kibocsátástól mentesen eredjen a bűn nyomába. A fekete-fehér mintás szolgálati járműveket az ország északi részén található Fukuoka városában adták át a rendőrségnek, s céljuk nem csak a nagy hírverés, hanem a gazdaságos és környezetbarát, de effektív bűnüldözés is.

Az új generációval ez pedig nem csak üres szöveg, ugyanis a 40 kilowattórás akkumulátorral NEDC-ciklus alapján akár 378 (a valóságban inkább 240-250) kilométert is képes megtenni, miközben 150 lóerős (110 kW) elektromotorjának köszönhetően akár 7,9 másodperc alatt képes százra gyorsulni álló helyzetből.

Arról nem tudni, hogy milyen felszereltséggel és mennyi pénzért jutott hozzá a japán rendőrség a modellekhez, de hazánkban a legolcsóbb megoldás kedvezményesen 8,9 millió forint a 40 kilowattórás akkuval, tempomattal, automata fényszóróval és esőérzékelős ablaktörlőkkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/