/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

485 kilométeres hatótávval jön a Kia e-Niro

2018. szeptember 18. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A várva-várt, elektromos hajtású Kia e-Niro crossover a nagyobbik akkumulátorral a mérések szerint akár 485 kilométer megtételére is képes egyetlen feltöltéssel. Az e-Niro európai változatát októberben, a Párizsi Autószalonon láthatja először a nagyközönség, európai forgalmazása még 2018-ban elkezdődik.

kia_pressrelease_2018_PRESS-HIGHRES_niroEV

Az e-Niro 64 kWh-s akkumulátorral felszerelt kivitele a vegyes WLTP ciklus alapján akár 485 km megtételére is képes lehet egyetlen feltöltéssel. A WLTP városi tesztjén (a gyakoribb motorféküzem és így a nagyobb arányú visszatáplálás miatt) az e-Niro 615 km-t teljesített, hatótávjával számos benzines, vagy dízelautót is lekörözve. 100 kW-os gyorstöltéssel a 64 kWh-s akkucsomag mindössze 54 perc alatt 80%-ra tölthető. Az alapáras, 39,2 kWh-s akkuval felszerelt alapváltozat a WLTP vegyes üzemi minősítése alapján 312 km-re képes egy feltöltéssel.

Az e-Niro a piac egyik leginkább teljes értékű, tisztán elektromos autójaként érkezik a kínálatba, kiváló vezetési élménnyel, látványos megjelenéssel, és teljesen emisszió mentes működéssel. Az e-Niro tovább bővíti a Niro kínálatot, a hibrid és plug-in hibrid változatokból eddig több mint 200 000 talált gazdára a típus bevezetése (2016) óta. A teljes darabszámból több mint 65 000 Európában kelt el.

kia_pressrelease_2018_PRESS-HIGHRES_niroEV-interior

Az e-Niro 64 kWh-s akkucsomaggal felszerelt változatát 204 LE-s (395 Nm) villanymotor viszi, ezzel az autó mindössze 7,8 másodperc alatt gyorsul állásból 100 km/órára. A 39,2 kWh-s akkuval futó alapmodellekben 136 LE-s (395 Nm) a villanymotor, így 9,8 másodperc a százas gyorsítás szintideje. Az e-Nirók – a többi Niro változathoz hasonlóan – elsőkerék-hajtásúak.

Az e-Niro számos technológiát használ hatótávja növelésére: ilyen a hajtó villanymotort motorféküzemben generátorként működtető regeneratív fékezés, a vitorlázó üzemmód szabályozója (Coasting Guide Control, CGC), és a Predictive Energy Control (PEC) is. Utóbbi kettő a navigációs rendszerrel együttműködve figyelembe veszi az út vonalvezetését és a domborzati viszonyokat is, ezek alapján tesz javaslatot a vitorlázó (szabadon guruló) üzemmód használatára.

A Kia egyedülálló 7 éves, 150 000 kilométeres garanciája az e-Niróra (valamint annak villanymotorjára és akkumulátorára) is korlátozás nélkül érvényes.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

ervin
2018-09-19 - 09:03

Mennyibe fog kerülni?!


*/