/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW Csoport megduplázta tisztán elektromos modelljeinek értékesítését

2022. október 11. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Group világszerte 128 196 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített 2022 első kilenc hónapjában, és ezzel egy éven belül több mint megkétszerezte a zéró emissziójú modellpalettájára érkező megrendeléseket (+114,8%).

BMW iX1 xDrive30

A beszállítói nehézségekkel és az Ukrajnában zajló háború következményeivel sújtott első félév után a BMW Group értékesítési mutatói a harmadik negyedév végét már szinte a tavalyi esztendő szintjén zárták (-0,9%), szám szerint 587 795 darab eladott modellel. A müncheni központú vállalatcsoport január és szeptember között értékesített új autóinak száma ezzel 1 747 889 darabra nőtt, amelyből a szeptember önmagában 210 543 darabbal vette ki a részét, 6,6 százalékos növekedés mellett.

2022 első kilenc hónapjában a BMW Group világszerte 128 196 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adott el, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 114,8 százalékos gyarapodást jelent. A harmadik negyedévben 52 306 darab zéró emissziójú újdonság talált gazdára, amely 121,6 százalékos fejlődésnek felel meg.

A BMW iX3 modell mellett a vállalatcsoport két technológiai zászlóshajója, a BMW i4 és a BMW iX is tovább folytatja lendületes növekedését: az iránymutató modelleket rendkívül intenzív, töretlen ügyfélérdeklődések övezik. Az elektromos mobilitás térnyerésének a BMW márka két legújabb tisztán elektromos meghajtású modellje, a BMW i7 és a BMW iX1 ad újabb lendületet. Mindkét modellt pozitív visszajelzésekkel illetik az ügyfelek. A zéró emissziójú MINI Cooper SE ugyancsak kimagasló népszerűségnek örvend. A BMW Group kiváló úton halad 2022-re kitűzött azon célja felé, hogy megduplázza tisztán elektromos meghajtású modelljei egész éves értékesítési mennyiségét.

2023-ban újabb modellek debütálnak, köztük a BMW i5 modell és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre luxusautó. Utóbbi októberben ünnepli világpremierjét. Termékpalettája gyors ütemű bővítésére és töretlen ügyfélérdeklődéseire alapozva a BMW Csoport úgy tervezi, hogy a világ útjain guruló tisztán elektromos meghajtású modelljei száma 2025 végére a kétmilliót is átlépi.

A BMW márka világszerte 517 689 darab új autót adott el 2022 harmadik negyedévében, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva mindössze 1,4 százalékos csökkenés. A tisztán elektromos meghajtású modellek mellett a BMW 4-es Gran Coupé, a BMW 2-es Active Tourer és a BMW X5 is kimagasló népszerűségnek örvend az ügyfelek körében. Az esztendő első kilenc hónapjában a BMW márka képes volt megőrizni piacvezető pozícióját a nemzetközi prémium szegmensben.

A tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellek, a BMW i4 M50 és a BMW iX M60 bemutatkozásával a BMW M GmbH első számú sportautó-párosa, a BMW M3 és a BMW M4 is magasabb értékesítési fokozatba kapcsolt. Első féléves eladási mutatói után a divízió így ismét növekedési pályára állt: a 2022 első kilenc hónapjában értékesített 124 459 darab új modell 1,2 százalékos abszolút fejlődést jelent. A BMW M divízió így kiváló úton halad afelé, hogy újabb értékesítési rekorddal zárja fennállása 50. évfordulóját ünneplő, jubileumi évét.

A MINI márka 209 271 darab új autót adott el 2022 első kilenc hónapjában, amelyből a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE 29 191 darabbal vette ki a részét. Ez az előző esztendő megegyező időszakához képest 45,2 százalékos növekedés, amely egyértelműen igazolja a márka ügyfeleinek osztatlan elköteleződését a tisztán elektromos meghajtású, gokartos vezetési élmény mellett.

A Rolls-Royce 4 701 darab luxusautót értékesített 2022 első három negyedévében, amely 8,9 százalékos abszolút növekedést jelent. A brit gyártó fejedelmi autóit töretlen ügyfélérdeklődések övezik, olyannyira, hogy az új modellekre érkező megrendelések átadási naptára már a következő év végéhez közelít. A vállalat első tisztán elektromos meghajtású modellje, a Rolls-Royce Spectre 2023 utolsó negyedévében érkezik meg az utakra. A Rolls-Royce ezzel a luxusautóval kezdi meg azon technológiai átállását, amelynek eredményeként 2030-ra teljes egészében zéró emissziójú gyártóvá fejlődik.

Európában a BMW és a MINI modellek összetett értékesítési mutatója 11,1 százalékos csökkenéssel zárta a harmadik negyedévet, amely szám szerint 196 178 darab új autót jelent. 2022 első kilenc hónapjában 629 818 darab új modellt vásároltak az öreg kontinens ügyfelei. Németország ebből önmagában 184 476 darabbal vette ki a részét, amelynek köszönhetően a BMW márka a hazai piacán is vetélytársai előtt végzett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/