/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW Csoport megduplázta villanyautó-eladásait

2022. július 08. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Group világszerte 75 891 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített 2022 első felében, amellyel az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva több mint megduplázta zéró emissziójú modelljei eladási mutatóját (+110,3%). Ez az eredmény minden kétséget kizáróan alátámasztja a müncheni központú vállalatcsoport elektromos mobilitásra összpontosító stratégiáját és tükrözi az ügyfelek tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modelleket övező, kimagasló érdeklődését.

A BMW Group 2022 első felében képes volt tovább növelni piaci előnyét a prémium szegmensben. A január és június közötti hat hónapban a vállalatcsoport világszerte 1 160 443 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített, amely 13,3 százalékkal marad el a BMW Group eddigi legeredményesebb évének számító 2021 első felében produkált teljesítménytől. A Kelet-Európában kialakult geopolitikai helyzet, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében bevezetett, időszakos kínai lezárások és a félvezető alkatrészek elérhetőségének tartós bizonytalansága idén továbbra is nagy hatással van az összes iparágra.

Csúcstechnológiás portfóliójának és innovatív hajtáslánc-technológiáinak köszönhetően a BMW márka az idei esztendő első felében világszerte 1 016 541 darab új autót adott el, amely 13,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A BMW 4-es sorozat modelljei kiváltképp jól teljesítettek, a tavalyi év tükrében több mint másfélszeres értékesítési mutatóval: az 58 805 darab eladott autó 52,1 százalékos növekedésnek felel meg. Októberben érkezik meg a márkakereskedésekbe az új BMW X1, miközben az új BMW 7-es sorozat novemberi piaci bevezetése a luxusszegmensben fogja tovább élénkíteni a márka iránti keresletet.

A müncheni központú vállalatcsoport célul tűzte ki, hogy 2022-ben több mint kétszer annyi tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adjon el, mint 2021-ben. A január és június között eltelt hat hónap teljesítménye alapján kiváló úton halad efelé. A BMW i4-re csak Európában már több mint 34 000 rendelés érkezett. A tisztán elektromos meghajtású portfólió folyamatosan bővül, idén bemutatkozik a BMW i3 (Kínában), a BMW iX1 és a BMW i7. Jövőre pedig világpremierjét ünnepli a BMW i5, a zéró emissziójú MINI Countryman és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre is. A cél az, hogy 2025 végére több mint kétmillió darab tisztán elektromos meghajtású BMW guruljon a világ útjain.

A tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse modellgeneráció az évtized közepén ünnepli világpremierjét, jelentős mértékben fokozva a BMW Group értékesítési teljesítményét. A Neue Klasse modellgenerációban minden adott lesz ahhoz, hogy újabb lendületet adjon az elektromos mobilitás térnyerésének, így tervei szerint a vállalatcsoport már 2030 előtt minden második új autóját tisztán elektromos meghajtással értékesíti majd. A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján kizárólag villanyhajtású modellek sorakoznak majd, a Rolls-Royce pedig 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik.

2022 első hat hónapjában a MINI világszerte 140 711 darab új autót adott át ügyfeleinek, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 10,9 százalékos csökkenés. Az év első felében a MINI világszerte 18 430 darab MINI Cooper SE modellt adott el, amely 37 százalékos fejlődést jelent. Ez maximálisan alátámasztja a MINI ügyfeleinek gokartos – és immár zéró emissziójú – vezetési élmény iránt érzett, osztatlan rajongását.

A január és június közötti hat hónapban a Rolls-Royce világszerte 3 191 darab új luxusautót értékesített, amely 6,8 százalékos növekedést jelent az előző esztendő megegyező időszakához képest. A brit luxusautó-gyártó előrendelései már 2023 végéig érnek, amely remekül példázza az összes modell osztatlan népszerűségét. A vállalat első tisztán elektromos meghajtású modellje, a Rolls-Royce Spectre jelenleg a sorozatgyártás felé vezető, átfogó tesztprogramot teljesíti. Az újdonság 2023 utolsó negyedévében ünnepli világpremierjét. A Rolls-Royce 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik, amelynek a Spectre lesz az első hírnöke.

Kínában a BMW Group 378 727 darab BMW és MINI modellt adott el 2022 első felében, amely 18,9 százalékos csökkenés az előző év megegyező időszakához képest. A tisztán elektromos meghajtású modellek értékesítési mutatója mindeközben 74,8 százalékkal emelkedett. Az Egyesült Államokban 164 626 darab új BMW és MINI modell talált gazdára január és június között, amely 10,3 százalékos csökkenésnek felel meg. A helyben gyártott Sports Activity Vehicle modellek iránt ugyanakkor 8,1 százalékkal nagyobb érdeklődés mutatkozott, mint 2021 első felében. Ez szám szerint 92 716 darab új autót jelent.

2022 első felében 433 989 darab BMW és MINI modell kelt el Európában, ami 13,9 százalékkal marad el a 2021 januárja és júniusa közötti teljesítménytől. Németország ebből 124 350 darabbal vette ki a részét, amellyel a BMW Group hazai körülmények között is riválisai előtt végzett. Az elektromos mobilitás további térnyerését Németországban 15 064 darab hálózatról tölthető modell eladása segítette elő, amely 30,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/