/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW i3 nyerte el az Év Zöld Autója 2015 díjat

2014. november 24. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A BMW i3 számtalan elismerést gyűjtött már be a piacra való bevezetése óta. A sikertörténet legújabb trófeáját, a „Green Car of the Year 2015” díjat a hosszútávon fenntartható, előremutató technológiát alkalmazó járművekre szakosodott Green Car Journal magazin ítélte oda a modellnek.

A „Green Car of the Year 2015” díjjal a BMW i3 újabb trófeával gyarapította a piacon töltött első évében megszerzett kitüntetések palettáját. Az elismerést a Los Angeles-i Autószalonon adta át a modellnek a Green Car Journal autós szakmagazin, amely a prémium szegmens első, legapróbb részletében is elektromos meghajtásra tervezett, környezetbarát járműveként díjazta a BMW i3-at.

A 2013 novembere óta eltelt egy évben több mint 12 ezer BMW i3 modellt értékesített a bajor gyártó világszerte. A Föld nagyvárosainak útjain felbukkanó BMW i3 modellek egyre növekvő száma az egyértelmű bizonyíték arra, hogy lehet sikeresen egyesíteni a zéró károsanyag-kibocsátási koncepciót a prémium kategóriára jellemző vezetési élménnyel. Mindössze egy esztendővel nemzetközi debütálását követően a BMW i3 a harmadik legkeresettebb villanyautó a piacon.

Németországban a BMW i3 első felhasználói különösen dicsérő szavakkal illették a modell sportos teljesítményét, amelynek alapja a rendkívül fejlett járműtechnológia és a 170 lóerő teljesítményű elektromotor, amellyel a BMW i3 kifejezetten intenzív gyorsulásra képes. Ezen felhasználók főként a mindennapi nagyvárosi közlekedés során, illetve az otthon és a munkahely közti ingázásra használják a BMW i3-at. Az esetek többségében éjszaka töltik fel a garázsban álló autó lítium-ion akkumulátorát. Az első német tulajdonosok a BMW i3 kiemelkedő erényei között említik a szénszál-erősítésű műanyagból készült utascellát, a megújuló anyagokból építkező utasteret, a kiforrott hajtáslánc-technológiát, a lehető legkorszerűbb kapcsolatot ember és gép között, illetve a járművet átható egyedülálló stílust.

Az opcionálisan hatótáv-növelő, kiegészítő belsőégésű erőforrással is rendelhető elektromos modell iránti kereslet túlszárnyalja a várakozásokat. Németországban alighogy megkezdődött a BMW i3 előértékesítése, a modell máris elnyerte a „Zöld Kormánykerék 2013” díjat – amely az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által alapított „Arany Kormánykerék” díj egyik kategóriája –, miközben az auto, motor und sport szakmagazin „Best Cars 2014” szavazásán kategóriája legjobbjának választották meg. A BMW i3 az Auto Zeitung magazin két olvasói szavazását is megnyerte, plusz az „Auto Trophy 2013” és a „Green Mobility Trophy 2014” díjakat is begyűjtötte.

A BMW i3 sikeres piaci debütálását a nemzetközi színtéren is nagyon pozitív közvélemény-kutatási értékelések és független szakértői elismerések övezték. A modell eleddig olyan nívós elismeréseket szerzett meg az elmúlt év során, mint a „UK Car of the Year” díj, a „Next Green Car” kitüntetés, a „Green Car of the Year” díj, a „Fleet Hero Award” és a Sunday Times Top 100-as autós listáján elért kategóriagyőzelem (mind egytől egyig az Egyesült Királyságban). A díjak sorát gyarapítja a svájci „Év Autója” elismerés „Special Jury Award” különdíja és a francia „French Trophées de l’ Argus” díjátadón aratott diadal is. 2014 áprilisában a világ autós szakújságíróiból álló zsűri az évben a világ zöld autójának és a legjobb dizájnú járműnek választotta meg a BMW i3-at a „World Green Car of the Year” és a „World Car Design of the Year” díjak odaítélésével.

Mindezeken felül a BMW i3 úttörő és individualista külső kialakítása és utastere is számos elismerést bezsebelt, többek között a németországi „German Design Award” dizájndíjat, az iF arany termék dizájndíjat és az autóbelsőket díjazó „Automotive Interiors Expo Award” kitüntetést is, mialatt a GQ férfimagazin francia kiadása az év dizájnerének választotta meg a BMW i dizájn-részlegének vezetőjét, Benoit Jacobot. Emellett az Auto Bild az év dizájn-innovációjának járó díjjal tüntette ki a BMW i3-at, az Auto Bild Klassik autós szakmagazin olvasói pedig „A jövő klasszikusának” választották meg a modellt.

A Green Car Journal szakmagazin kitüntetése a BMW i3 zéró emissziójú hajtástechnológiáján, innovatív könnyűszerkezetes járműépítési struktúráján és a fenntartható módon előállított anyagok nagy százalékú gyártás közbeni felhasználásán alapszik. A Green Car Journal a hosszútávon fenntartható, hatékonyságnövelő járműtechnológiákra és az autóiparban irányt mutató úttörő megoldásokra szakosodott, 2005 óta minden évben átadják a „Green Car of the Year” díjat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/