/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

A BMW válasza a Tesla Model 3-ra

2017. szeptember 14. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A BMW a Frankfurti Autószalonon mutatta be az i3 és az i8 közé ékelődő i Vision Dynamics tanulmányautót, amely méretei és képességei alapján majd a Tesla 3 legfőbb konkurense lesz. Egy négyajtós Gran Coupé, amely egyetlen feltöltéssel 600 kilométert képes megtenni, emellett 4 másodperc alatt gyorsul százra és 200 km/óra a végsebessége.

A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó vonalvezetése újraértelmezi a BMW modelljeinek klasszikus karosszériaarányait: a hosszú tengelytávolság, az áramvonalas tetőív és a rövid túlnyúlások eleganciával és lendülettel párosulnak. A koncepció nagyméretű, harmonikusan egybeolvadó felületei olyan hatást keltenek, mintha az egész sziluettet egyetlen darabból formálták volna meg a tervezők, ezzel szemben a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó progresszív karosszériáján még a legapróbb részletek is a modell aerodinamikájának javítását szolgálják.

Az i Vision Dynamics tanulmányautó áramvonalas, harmonikusan összehangolt karosszériafelületei mellett a koncepció jellegzetes ablaksávja az egyik leginkább figyelemreméltó elem. Az első BMW i modelleken debütált egyedülálló, fekete vonalvezetés ezúttal újraértelmezett, funkcionális stílusjegyként jelenik meg, amely egyúttal a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó egyik védjegyeként is szolgál. Gyakorlatilag szimmetrikus kialakításának köszönhetően a koncepció oldalsó ablaksávja minden utasnak tökéletes kilátási lehetőséget kínál, az utasokat és a vezetés közösen átélt élményét állítva a középpontba.

A jövőben az ablaksáv kialakítása mind fontosabb lesz, különösen a nagymértékben, illetve a teljes mértékben automatizált járművezetés korszakának eljövetelekor. A páratlan utastéri élményt a teljes egészében üvegből készült tető fokozza tovább, amely az utasok tér- és szabadságérzetét is növeli. A szimmetrikus, elölről hátrafelé ívelt tetővonal a koncepció karosszériájának zárt, modern érzését erősíti.

Az i Vision Dynamics minimalista stílusú frontrészét a vese alakú, zárt „hűtőrács” uralja, amely jellegzetesen modern újraértelmezésként képez hidat a múlt és a jövő legendás BMW modelljei között. A „hűtőrács” azonban nem csupán egy stíluselem, hiszen hosszú évtizedek óta a BMW járműfejlesztési tapasztalatának szimbóluma, amelyet a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó esetében a vállalatcsoport járműtechnológiai szaktudásának kinyilatkozásaként gondoltak újra a tervezők: a vese alakú „hűtőrács” alsó közepén elhelyezett szenzorok „intelligens felületként” láttatják a frontrész meghatározó elemét.

Az első fényszórópár ugyancsak a múlt és a jövő kapcsolatát erősíti. A klasszikus dupla ikergyűrű-motívum ezúttal rendkívül modern és végletekig letisztult formában ölt testet, mindkét oldalon két-két különálló LED-csík képében. A minimalista stílusban megrajzolt első fényszórópár az összes világítási funkciót magába foglalja, összetéveszthetetlenül karakteres kisugárzást kölcsönözve a tanulmánynak.

A koncepció magabiztosságot és erőt sugárzó hátulján elegánsan meghúzott vízszintes vonalak egyesülnek. Az utascella kissé hegyesített kialakítása szélesebb vállrészt és atletikusabb megjelenést eredményez. A hátfal leglátványosabb elemei az „L” alakú hátsó lámpák, amelyek vékonyított elrendezésükkel egyfelől a BMW i Vision Dynamics tanulmányautó menetdinamikáját és hatékonyságát, másfelől a koncepció stabil útfekvését hirdetik.

A BMW i Vision Dynamics tanulmányautó minden szögből korszerűséget, progresszivitást és magával ragadó technológiai szaktudást sugall, mialatt a BMW iránymutató koncepciójaként az elektromos mobilitás vezetési élményekben gazdag jövőképének letisztult szimbóluma. Előrevetítve, hogy a BMW az elkövetkező években is a sportosság és az elegancia ötvözetét helyezi a középpontba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Clior
2017-09-14 - 21:39

Mire ebből valóság lesz a Tesla lerombolja a hagyományos gyárakat:))) és erre árban mit gondol a propelleres márka? 100k € megfelel? Késői gondolat, de talán még fogahtó, csak gyorsan kell váltani.

Barigo
2017-09-15 - 12:19

Sajnos a erről a doéogról nagyon lemaradt a bajor mátka, mire kész lesz a konkurensek már a negyedik ötödik generációjánál fog tartani……ráadásul biztosan túlárazott lesz a legjavából…

endorfer
2017-09-15 - 19:45

Szerintem egy elektromos tanulmányautótól a megvalósításig nem fog eltelni 2 év ,tehát a többség inkább kivárja a 600 km tudásút ,minthogy megveszi a 350 km-es Teslát,lényegesen olcsóbban.Így a nagy Tesla ára is le fog menni normálisra..


*/