/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A bővülő e-mobilitást kiszolgáló infrastruktúra kihívásai

2022. szeptember 11. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Szeptember 9-e az ABB által kezdeményezett Elektromos Járművek Világnapja, az e-mobilitás ünnepe. A Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az e-járművek előnyeire és reflektorfénybe állítsa térnyerésük fontosságát. A Világnap alkalmából az ABB Magyarország Kft. a magyarországi elektromobilitás meghatározó piaci szereplőinek részvételével konferenciát szervezett arról, hogy a dinamikusan bővülő hazai e-mobilitás üzletág igényeit a piaci szereplők hogyan tudják kiszolgálni, további fejlődését hatékonyan és proaktívan támogatni, és hogy ismertessék, ki merre tart a fenntartható és karbonsemleges ökológiai lábnyomának elérésében.

EV Day1

A konferencia betekintést nyújtott az elektromos jármű értéklánc jövőbeli fejlesztési terveibe: a töltőinfrastruktúrától és a hálózat bővítésétől kezdve a növekvő elektromos járműpark támogatásán át a tervezésig, az üzemeltetésig és a végfelhasználó felé történő számlázásig, továbbá bemutatta a globális és helyi e-mobilitási piac jelenlegi helyzetét és várható fejlődését.

Az előadások rövid összefoglalója az alábbiakban található:

„Mindenki tisztában van vele, hogy az e-mobilitás egy izgalmas utazás; a MOL-ban is így látjuk és ennek megfelelően határozott lépésekkel haladunk ezen az úton. Azonban most egy valódi utazás tapasztalatait is meg kívánom osztani, amely egyszerre kulcsfontosságú a jövőbeli fejlesztéseink tekintetében, másrészről rávilágít arra is, hogy az elektromos töltők és az e-mobilitás szolgáltatás piaca mennyiben tudja kiszolgálni a hosszabb utazásokat.” – foglalta össze prezentációját Tóth-Fekete Róbert, a MOL Elektromobilitásért és alternatív üzemanyagokért felelős vezetője.

„Mit jelent egy bérbeadó számára, ha bérlője kér egy autótöltőt? Ez nem csupán egy egyszerű feladat, mert az adott töltőnek kapcsolódnia szükséges egy épület komplex rendszereibe. Az igény egyszerűnek tűnik, de vajon mi mindent takar mindez. Az előadás ezt járta körbe az ingatlanüzemeltető szempontjából rávilágítva a hosszútávú megoldásokra és sarkalatos kérdésekre, valamint felfedve annak lehetőségét is, hogy milyen pozitív hatásai is lehetnek egy töltőparknak egy-egy ingatlanon.” Bauer Zoltán, CPI Facility Management Kft. Chief Energetical Engineere prezentációjában járta körül a fenti témaköröket.

Varga Zsombor, Toyota Central Europe Kft. PR igazgatója előadásában elmondta: „A részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezető fejlesztőjeként ismert Toyota célul tűzre ki, hogy a világ legnagyobb autógyártójából a világ vezető mobilitási szolgáltatójává váljon. A 2030-ig bemutatásra kerülő 30 Toyota és Lexus modellen túl szó esett a plug-in hibrid elektromos és az akkumulátoros elektromos hajtás közötti tudatos választás fontosságáról, és az akkumulátoros elektromos autók fejlődésének soron következő mérföldköveiről, a szilárdtest akkumulátorokról és a cserélhető akkumulátorokról.”

EV Day4

Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője elmondta: „Az e-mobilitás ünnepe az MVM Csoport számára kiemelten fontos. A cégcsoport részeként működő MVM Mobiliti Kft. Magyarország piacvezető e-mobilitási szolgáltatójaként aktívan közreműködik a környezetbarát közlekedés hazai elterjesztésében, célja, hogy a lehető legmagasabb szintű villanyautós élményt biztosítsa otthon, a munkahelyen és útközben is 2011 óta.

2021 februárjában az MVM Mobiliti Kft. közös céget alapított a MÁV-Volán Csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.-vel az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztése érdekében. A Mobiliti Volánbusz Kft. aktívan vesz részt Magyarország fenntartható, zöldebb közösségi közlekedésének fejlesztésében és az új elektromos autóbuszok töltési infrastruktúrájának kiépítését valósítja meg: 7 helyszínen, összesen 100 töltőberendezést telepít 2022-ben.”

Az ABB elkötelezett a biztonságos, intelligens és fenntartható villamosítás jövőbeni megteremtésében és célja, hogy partnereivel együttműködve záros határidőn belül elérhető közelségbe kerüljön a zéró emisszió. Az ABB  elektromos autó töltőrendszerének alkalmazása valós példája annak, hogy a közlekedés során ez elektromos energia használata hogyan lehet fenntarthatóan sikeres.

Márgus Norbert az ABB Kft. Digitális és Elektromos Mobilitás üzletág képviselője rövid kitekintést adott az E-Mobilitás globális és lokális piac aktuális helyzetéről és a prognosztizálható fejlődésről, majd bemutatta az ABB E-Mobilitás üzletágát, és az AC és DC töltők típusválasztékát és konkrét megoldási alternatívát az e-jármű tulajdonosok,  épületüzemeltetők, nyilvános elektromos töltőhálózat üzemeltetők és e-flotta szolgáltatók számára Terra AC és DC töltők statikus és dinamikus terhelésmendzsmentjére.

Az ABB 2010-ben lépett be az e-mobilitás piacára, és azóta több mint 85 országban több mint 680 000 elektromos járműtöltőt, köztük több mint 30 000 egyenáramú villámtöltőt és 650 000 váltóáramút értékesített, beleértve a Chargedot által forgalmazott termékeket is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/