/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Chevrolet is beszáll a villany-pickup versenybe

2022. január 10. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A Chevrolet a napokban bemutatta a dedikált EV-platformra épült, elektromos hajtású Silverado EV kisteherautóját, amely 664 lóerős is lehet, maximális hatótávolsága pedig elérheti a 640 kilométert. A Silverado EV 2023 tavaszán lép piacra, 40 ezer dolláros indulóárral.

A Silverado EV kétféle kivitelben kerül forgalomba, RST First Edition és WT verzióban. Az előbbi a csúcsfelszereltségű modell, négykerék-kormányzással, adaptív légrugózással, multifunkciós hátfallal, az utastérben edig 17 colos LCD infotainment képernyővel, 11 colos digitális műszerfallal és head-up kijelzővel. A WT modellt a flottavásárlóknak találták ki. 610 lóerős és 883 Nm a nyomatéka, míg a vontatási kapacitása 3,6 tonna, a teherbírása pedig 540 kilogramm. A piaci bevezetés után röviddel egy 9 tonna vontatási kapacitású modell is megjelenik a kínálatban. A First Edition 664 lóerőt és 1087 Nm nyomatékot mozgósít, nulla-százas gyorsulása pedig 4,5 másodperc.

A Silverado EV a GM dedikált Ultium elektromos jármű platformjára épül. Az akkupakk a jármű strukturális része, a felfüggesztések függetlenek, a 24 colos kerekek pedig elöl-hátul hajtottak. Legalábbis az RST modellen, ahol mindkét tengelyen találunk egy villanymotort. A légrugós felfüggesztés 5 centiméteres emelést vagy süllyesztést tesz lehetővé. A négykerék-kormányzás révén a kis sebességű manőverezés könnyített, nagy sebességnél pedig fokozza a stabilitást.

Mind az RST, mind a WT modell akár 350 kW teljesítményű gyorstöltést is elvisel, így 10 perc alatt 160 kilométerre elegendő áramot vehetnek fel. Az elektromos hajtású pickup ráadásul 10 aljzattal rendelkezik, így 10,2 kW-nyi teljesítménnyel tölthet külső berendezéseket. Az RST modell 180 cm hosszú platója ráadásul meg is hosszabbítható a választófal kibontásával. Ily módon több mint 270 cm hosszú rakodótér alakítható ki, s ha a Multi-Flex hátsó ajtót is megrendelik az autóhoz, 3,3 méteresre nőhet a kihasználható felület.

A Silverado EV-t a GM Zero üzemében fogják összeszerelni. Az értékesítés jövő tavasszal indul, mégpedig a 640 kilométer hatótávolságú WT modellel. Ősszel debütál az RST First Edition, ugyancsak 640 kilométeres hatótávval és 105 ezer dolláros árcédulával. Amint a termelés felfut, a portfólió teljessé válik, s a 39 900 dolláros WT alapmodell mellett elérhető lesz az RST, a Trail Boss és egyéb kivitelek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/