Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Daimlertől jön a Tesla Semi vetélytársa

2018. június 10. 17:40   |   DG
címkék:  

A Daimler Trucks vezető amerikai teherautó-márkája, a Freightliner két új elektromos kamiont mutatott be az Egyesült Államokban. Az Észak-Amerika legnépszerűbb vontatójára épülő eCascadia 400 kilométert képes egy töltéssel megtenni, míg a közepes méretű eM2 370 kilométeres hatótávolsággal bír. Már az idén 30 darabot adnak át belőlük.

daimler-two-electric-trucks-usa-market-1

Az új Freightliner eCascadia külsejét tekintve nem különbözik Észak-Amerika legnépszerűbb nehézvontatójától, a Cascadiától, belsőégésű erőforrás helyett azonban 550 kWh kapacitású akkumulátorokat találunk benne. Ezek 400 kilométeres hatótávot biztosítanak, és körülbelül másfél óra alatt újabb 320 kilométerre elegendő áramot „tankolhatnak”. A Tesla kamionja állítólag csaknem 1000 kilométert elmegy egy töltéssel és villanymotorjának teljesítménye is nagyobb. Az eCascadia 730 lóerőt tud felmutatni.

A közepes méretű Freightliner eM2-t inkább helyi elosztási feladatokra szánják. 325 kWh kapacitású telepjei 370 kilométeres hatótávot adnak, a villanymotorja 480 lóerős. Az akkucsomag 60 perc alatt 80 százalékra tölthető, ami nagyjából 300 kilométer megtételére elegendő.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!