/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Daimlertől jön a Tesla Semi vetélytársa

2018. június 10. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

A Daimler Trucks vezető amerikai teherautó-márkája, a Freightliner két új elektromos kamiont mutatott be az Egyesült Államokban. Az Észak-Amerika legnépszerűbb vontatójára épülő eCascadia 400 kilométert képes egy töltéssel megtenni, míg a közepes méretű eM2 370 kilométeres hatótávolsággal bír. Már az idén 30 darabot adnak át belőlük.

daimler-two-electric-trucks-usa-market-1

Az új Freightliner eCascadia külsejét tekintve nem különbözik Észak-Amerika legnépszerűbb nehézvontatójától, a Cascadiától, belsőégésű erőforrás helyett azonban 550 kWh kapacitású akkumulátorokat találunk benne. Ezek 400 kilométeres hatótávot biztosítanak, és körülbelül másfél óra alatt újabb 320 kilométerre elegendő áramot „tankolhatnak”. A Tesla kamionja állítólag csaknem 1000 kilométert elmegy egy töltéssel és villanymotorjának teljesítménye is nagyobb. Az eCascadia 730 lóerőt tud felmutatni.

A közepes méretű Freightliner eM2-t inkább helyi elosztási feladatokra szánják. 325 kWh kapacitású telepjei 370 kilométeres hatótávot adnak, a villanymotorja 480 lóerős. Az akkucsomag 60 perc alatt 80 százalékra tölthető, ami nagyjából 300 kilométer megtételére elegendő.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/