/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford E-Transit megjelenik az európai utakon

2021. augusztus 24. 12:10   |   Autoblog
címkék:  

A tisztán elektromos hajtású Ford Transit megkezdi kemény munkáját Európa útjain: a legnagyobb európai flottáknál kezdetét veszi a tisztán elektromos hajtású E-Transit közúti próbája, mielőtt az autó 2022 tavaszán kereskedelmi forgalomba kerül.

A kísérletsorozat tíz darab E-Transit prototípussal indul, és a valós körülmények között végrehajtott, intenzív tesztek során kiderül majd, hogyan válik be az E-Transit a postáknál, az önkormányzatoknál, a közműszolgáltatóknál, illetve a házhoz szállító és az élelmiszer-szállító cégeknél Németországban, Norvégiában és az Egyesült Királyságban. A tesztelő partnerek közt megtalálható az AWB köztisztasági vállalat, Köln város közműflottája, a brit DHL Express, a DPD, a Norvég Posta, és a Recover Nordic.

A felhasználók az E-Transit összes kivitelét próbára teszik, beleértve a dobozos áruszállító, a duplakabinos áruszállító és az önjáró alvázas változatokat is (3,5-től 4,25 tonna megengedett össztömeggel), nem beszélve a különféle speciális felépítményekről, amelyek hűen tükrözik a Transit alkalmazásának változatos körülményeit.

“Szeretnénk bebizonyítani, hogy vásárlóink a környezeti terhelésük mérséklése mellett is javíthatják termelékenységüket,” nyilatkozta Dave Petts, a Ford Európa városi elektromos áruszállító üzletágának vezetője. “Ha az autót valódi felhasználók vezetik és valódi feladatokat végeznek vele, nyilvánvalóvá válnak majd az E-Transit előnyei, mi pedig értékes tapasztalatokat szerzünk a használat módjáról és a töltések gyakoriságáról, aminek alapján tovább tökéletesíthetjük a járművet.”

A mostani közúti próba az új E-Transit fejlesztési munkáinak utolsó fázisát jelenti, amit egy kemény tesztprogram előzött meg. A próbát elvégző flottapartnerek hat, illetve tizenkét hónapon keresztül üzemeltetik majd az E-Transit prototípusokat.

Körültekintő tervezésének köszönhetően az E-Transit egyszerűen és praktikusan átépíthető, méghozzá ugyanazokkal a szerelvényekkel, mint az eddigi Transit modellek. A tesztsorozat járműveinek egy részét olyan felépítményekkel alakították ki, amelyek jól érzékeltetik az E-Transit platform sokoldalúságát és rugalmasságát: hűtőkocsi élelmiszer-szállításhoz, alacsonyplatós felépítmény építkezésekhez, ketreces billenőplató hulladékszállításhoz, házhozszállító dobozos felépítmény, házhozszállító felépítmény belső polcrendszerrel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/