/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford leleplezte elektromos személyszállítóját

2023. május 15. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A Ford ma bemutatta a vadonatúj E Tourneo Courier modellt a koppenhágai Bring On Tomorrow Live rendezvényen, ahol a látogatók megismerhették a márka legújabb elektrifikációs stratégiáját.

Az E-Tourneo Courier tervezését teljesen tiszta lappal kezdték meg a mérnökök, hogy tágas, praktikus, kiválóan manőverezhető és kompakt járművet alkothassanak. A rövid túlnyúlások és az erőteljes, egyenes vonalak hatásosan hangsúlyozzák a karosszéria szélességét és az autó kemény kiállását, a kizárólag az EV-változathoz kínált orrkialakításnak pedig futurisztikus hangulatot kölcsönöz a teljes szélességében végigfutó fényvezető elem és a Ford gyémánt formájú, krómozott hűtőrácsa.

A tisztán elektromos hajtású, többfunkciós járművet arra tervezték, hogy kényelmes helyet biztosítson öt felnőtt utas és csomagjaik számára. A kifutó Tourneo Courier modellénél 44 százalékkal nagyobb csomagtér praktikusan tovább bővíthető a 60/40 arányban osztva dönthető hátsó üléssorral. Az utasokat bőségesebb váll- és fejtér várja, valamint számos kényelmes tárolási lehetőség a konfigurálható középkonzolban, a rejtett tárolódobozban és a 44 literes első csomagtérben.

Az utasokra váró digitális élmények központja a ‘digiboard’ műszerfal a teljesen digitális műszeregységgel és a 12 colos érintőképernyőről kezelhető SYNC 4 infotainment rendszerrel. A teljes körű konnektivitást kínáló kabinban vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay kapcsolat, valamint vezeték nélküli töltőtálca is rendelkezésre áll, így az utasok menet közben is folyamatos kapcsolatban maradhatnak a külvilággal. Az autó idővel egyre több funkciót kínál majd a vezeték nélküli frissítések révén, amelyekhez nem kell ellátogatni egy márkaszervizbe.

Az E-Tourneo Courier vásárlói stílusos modellváltozatok közül választhatnak; ezek egyike a mutatós Active kivitel kontrasztos tetőfényezéssel, sárvédő-szélesítésekkel, tetősínekkel és egyedi üléskárpitozással.

Az E-Tourneo Courier 100 kW (136 LE) teljesítményű villanymotorja lendületesen és kifinomultan mozgatja az autót, és mindezt még kellemesebbé varázsolja az egypedálos vezetés lehetősége. Az új modell a fejlett vezetéssegítő rendszerek legátfogóbb kínálatával jelenik meg a kategóriában, és az autós menet közben az adott körülményeknek megfelelően választhat a Normál, Eco és Csúszós út üzemmódok közül.

Az akkumulátor 11 kW-os váltóáramú és 100 kW-os egyenáramú rendszerrel is feltölthető, és ezt a folyamatot kellemesen leegyszerűsítik a Ford teljes körű otthoni töltési megoldásai, okostelefonos alkalmazása és az, hogy a töltés előre ütemezhető azokra az időszakokra, amikor kedvezőbb az áramtarifa. Egy tipikus éjszakai töltés 10-ről 100 százalékos szintre (váltóáramú rendszerrel) 5,7 óra alatt elvégezhető. A Ford szoftvere és a BlueOval Töltőhálózat megkönnyíti a nyilvános helyen történő feltöltést, ahol az akkumulátor egy egyenáramú rendszerről alig 10 perc alatt 87 kilométerre elegendő áramot képes felvenni, 35 perc alatt pedig 10-ről 80 százalékra tölthető fel.

Az E-Tourneo Courier egyike annak a tíz, tisztán elektromos hajtású modellnek, amelyeket a Ford 2024-ig vezet be a piacon, hogy 2035-re már teljes értékesítését a nulla károsanyag-kibocsátású autók tegyék ki. A vállalat világszerte 50 milliárd dollárt ruház be arra, hogy a 2026-os év végére már több mint 2 millió tisztán elektromos hajtású járművet gyárthasson.

Az E-Tourneo Courier a romániai Krajovában készül 2024 második felétől. De az EcoBoost benzinmotoros változatot (1.0 l 125 LE) már idén nyáron megrendelhetik a vásárlók, akik az első ilyen modelleket még idén megkapják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/