/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford megduplázza az elektromos F-150 pickup termelését

2022. január 04. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford bejelentette, hogy közel kétszeresére növeli az F-150 Lightning pickup gyártási kapacitását, hogy a dearborni Rouge Elektromos Jármű Központ évi 150 000 darabos termelése kielégítse az Amerika legkelendőbb modellsorozatának tisztán elektromos hajtású változata iránti erős keresletet. Csütörtöktől kezdve azok a vevők, akik első körben lefoglalták az autót, elkezdhetik átváltani foglalásukat konkrét megrendelésre.

A példátlan érdeklődés miatt a Ford bevezet egy új folyamatot: a vevők egymást követő turnusokban foglalhatják le az autókat, és akinek már megvan a foglalása, azokat arra kérik, hogy a következő hónapokban figyeljék a Fordtól érkező értesítő emailt, vagy lépjenek be rendszeresen Ford.com ügyfélfiókjukba. Azok, akiket nem tudnak kiszolgálni a 2022-es modellév autóiból, megrendelhetik a következő modellévek járműveit.

A Ford gyártási rendszerének kulcsfontosságú eleme a rugalmasság; ennek érdekében a vállalat szakemberei már most is keményen dolgoznak a vállalat jövőbeli elektromosautó-kínálatán. A mostani keresletnövekedés kielégítése érdekében kis létszámú munkacsoportok alakultak a gyártás, a beszerzés, a stratégiai tervezés, a termékfejlesztés és a kapacitástervezés területein, hogy gyors és hatékony megoldásokat dolgozzanak ki az új pickup gyártásának bővítésére. A Ford összehangolja legfontosabb beszállítói – valamint saját gyártólétesítményei – működését, hogy megoldja a specifikus elektromosautó-alkatrészek termelési kapacitásának növelését.

Az elektromos hajtású pickup ezen a héten ér az előgyártási folyamat végső szakaszába, mielőtt teljes sebességgel beindul a magánvásárlóknak szánt F-150 Lightning és a vállalati ügyfeleknek értékesített F-150 Lightning Pro tömeggyártása. A most készülő, immár sorozatgyártási minőségű járművek napokon belül megkezdik a valós körülmények közt teljesített teszteket, amelyek során együttesen több mint 1,5 millió kilométert futnak majd.

A Lightning abban is észak-amerikai rekordot állított fel, hogy mennyi vásárlót csábított át a vetélytárs márkáktól, hiszen a foglalásokat leadó vevők több mint 75 százaléka most először választotta a Fordot. A 2022-es F-150 Lightning pickup gyártása tavasszal kezdődik, és az autó belépő ára 39 974 dollár lesz, amit várhatóan csökkentenek majd a szövetségi adókedvezmények.

A Ford elkötelezetten készül arra, hogy az elektromos hajtás forradalmának élére álljon: a vállalat 2025-ig több mint 30 milliárd dollárt invesztál az elektromos járművekbe. A következő két év során a Ford a második számú elektromosautó-gyártóvá kíván fejlődni Észak-Amerikában, majd pedig megcélozza az első helyet. A vállalat 24 hónapon belül már évi 600 000 darab akkumulátoros elektromos járművet fog gyártani globálisan.

A Lightning gyártásának felpörgetése mellett a Ford nemrégiben azt is bejelentette, hogy megháromszorozza a Mustang Mach-E termelési kapacitását, így 2023-ra várhatóan évi 200 000 darabbal több készül majd ebből a modellből. A Ford tisztán elektromos hajtású haszonjárműve, a 2022-es E-Transit is kapható lesz az idei év elejétől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/