/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Fordtól jön a legjobban gyorsuló elektromos szabadidőautó

2020. szeptember 29. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A kompakt villanyhajtású SUV-k mezőnyében nem lesz gyorsabb modell az új Mustang Mach-E GT-nél, amely a Ford szerint 3,7 másodperc alatt sprintel nulláról 100 km/órára. A 465 lóerős, összkerékhajtású izom-SUV érkezése 2021. végén várható és a Tesla Model Y közvetlen konkurense lesz.

A Mustang Mach-E GT egy ötszemélyes villanyhajtású crossover, amely a hagyományos Mustang teljesítményével és karakterével bír. Két villanymotoros hajtáslánca 465 lóerő és 830 Nm forgatónyomaték leadására képes, így hasonlóan gyorsul százra, mint az etalonnak tekinthető Tesla Model Y. A csúcssebességét 200 km/órában limitálták.

A Mustang Mach-E GT egyedi hangolású MagneRide adaptív felfüggesztést, 20 colos kerekeke és pirosra festett féknyergeket kap, s exkluzív színekben is választható lesz, mint a Grabber Blue és a Cyber Orange. Utasterében a 15,5 col átmérőjű érintőképernyő a következő generációs SYNC kommunikációs és szórakoztató rendszert támogatja, amely már képes lesz tanulni a sofőrtől és okos ajánlásokat is tud tenni. Az alapfelszereléshez tartoznak emellett a Ford Performance sportülések és az egyedi hasított bőr kormánykerék.

A Mustang Mach-E GT 88 kWh-s akkumulátorral érkezik, amely a WLTP szerint 500 kilométeres hatótávolságot biztosít. A Mach-E GT-ből egy kiterjesztett hatótávú modellt is piacra dobnak majd, amely várhatóan 540 kilométert is képes lesz egy feltöltéssel megtenni és 5,1 másodperc alatt gyorsul majd százra. Ez megfelel a TeslaModel Y Long Range modell értékeinek.

Azok, akik még idén megrendelik autójukat, ötéves szabad hozzáférést kapnak a FordPass töltőhálózathoz, amely Európa legnagyobb nyilvános hálózata több mint 155 ezer töltőponttal. Egy évig az IONITY gyorstöltő-hálózatot is használhatják, amely jelenleg már 270 töltőponttal bír Európában, s a számuk az év végéig 400-ra emelkedhet. A nagyobb kapacitású akkumulátorral ellátott, hátsókerék-hajtású Mach-E modell 150 kW-os gyorstöltéssel 10 perc alatt 119 kilométerre elegendő áramot tud tankolni. Ennek a modellnek az előirányzott, WLTP szerinti hatótávolsága eléri majd a 610 kilométert.

A Ford Mustang Mach-E GT Európában 2021 végétől lesz elérhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/