/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Polestar feltuningolta a villanyautóját

2021. július 13. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Az immár kizárólag villanyautó-márkaként tevékenykedő svéd Polestar a Goodwoodi Sebességfesztiválra egy különleges, kísérleti Polestar 2 modellel látogatott el, amely nem kizárt, hogy később gyártásba kerül.

Az 1,86 kilométer hosszú goodwoodi versenypályán is végigszáguldó kétmotoros Polestar 2 érdekessége, hogy a sztenderd 408 lóereje helyett 476-ot ad le. De a motorsportokon edződött mérnökök nemcsak a villanymotorok teljesítményét tornászták fel, hanem sokkal dögösebb kiállást is adtak a kupés formatervű gépnek.

A nyomtávokat oldalanként 10 mm-rel kiszélesítették, emellett a karosszériát jelentősen, 30 mm-rel lejjebb ültették. A kerékjáratokat is enyhén felhizlalták és sötét színű, egyedi 9 x 21 colos kerekeket csavaroztak fel az autóra. A 275/30 méretezésű Pirelli PZero Rosso abroncsok kiváló tapadást nyújtanak. De a fékteljesítményen sem spóroltak, elöl 6-dugattyús nyergekkel szerelt Akebono féktárcsák dolgoznak.

Természetesen ez még nem minden, ugyanis az első rugókat 80, míg a hátsókat 40 százalékkal merevebbre vették, a sztenderd, állítható Öhlins DFV lengéscsillapítókat pedig háromutas Öhlins gátlókra cserélték, amelyek 30 százalékkal keményebbek az eredetieknél. A csavarodási merevség további javításának érdekében egy szénszálas első toronymerevítőt is beszereltek.

A kísérleti Polestar 2 megjelenésén is változtattak, hogy harciasabban nézzen ki. Sokkal agresszívabb a nagy középső légbeömlővel tarkított első lökhárító, sarkosak a küszöbök, és a hátsó lökhárító is kifejezetten sportos hangvételű. A kocsit egyébként matt fehérre fényezték, középen pedig egy halványszürke csík fut végig rajta. A felnik és a külső tükörházak fekete színűek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/