Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Škoda megmutatta új szabadidőautóját

2016. február 17. 19:30   |   DG
címkék:  

Íme itt van, a márciusi genfi premier előtt ma leleplezték a VisionS szabadidőautót, a cseh márka nagyméretű SUV-tanulmányát. A Škoda vadonatúj formanyelvét felvonultató járműbe hibrid hajtásláncot építettek, 225 lovas teljesítménnyel.

A Škoda VisionS tanulmány a márka friss dizájnnyelvezetét képviseli, amelyet a cseh kubizmus és a bohém kristályművészet inspirált. Az autó vonalai precízek, élesek és határozottak; a kontúrozott felületeken izgalmas hatást kelt a fény-árnyék játék, melyet a sziget-zöld szín még jobban kiemel.

A VisionS 4,7 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,68 méter magas, tehát valamivel testesebb, mint a mai kompakt crossoverek. Tengelytávja 2,79 méteres; igazán tekintélyt parancsoló jelenség. A Volkswagen Csoport moduláris keresztmotoros platformjára (MQB) épül és első Škoda modellként három üléssort kínál.

A jármű plug-in hibrid hajtásláncot kapott, amely 225 lóerős teljesítményével 7,4 másodperc alatt képes az autót 100 km/órás sebességre gyorsítani. A csúcssebesség 200 km/óra. Az orrban egy 1,4 literes, 156 lóerős és 250 Nm nyomatékú TSI turbómotor kapott helyett, amelyhez egy 40 kW teljesítményű és 220 Nm nyomatékú villanymotor tartozik. Az elektromos egységet a hatfokozatú DSG váltóműbe integrálták, ami az első kerekekhez tereli a hajtóerőt.

A jármű hátsó tengelyén egy másik elektromotort is találunk, 85 kW-os teljesítménnyel és 270 Nm nyomatékkal. A hátsó tengelyt hajtja, intelligens négykerék-hajtást megvalósítva, amiben nincs szükség mechanikus tengelykapcsolóra. A villanymotorokat 12,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor látja el energiával.  A sofőr többféle menetmód közül választhat a tisztán elektromostól a töltés módig. Előbbi üzemmódban a VisionS akár 50 kilométert is képes megtenni, összesített hatótávja pedig eléri az 1000 kilométert.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.