/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Tesla Model 3 is megkapta az állami támogatást

2020. január 28. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Hosszas előkészítés után új szereplővel bővült a hazai állami támogatásban részesülő autómárkák listája. Január 24-től minden bruttó 20 millió forint vételár alatti Tesla Model 3 modellre igénybe vehető a 1,5 millió forintos állami támogatás.

Tesla Universal Showroom 02

Az elektromobilitás és zöld közlekedés népszerűbbé tételében már régóta komoly erőfeszítések történnek Magyarországon. A kormányzat az elmúlt években az Európai Unión belül is kiemelkedő mértékben növelte az elektromobilitás támogatását, aminek köszönhetően Magyarországon az éves elektromos autó forgalomba helyezés közel ugyanannyi, mint a környezetvédelemben élharcos Dániában. 2019-ben 1833 darab tisztán elektromos meghajtású gépjármű került forgalomba, ami regionális szinten abszolút piacvezetővé teszi Magyarországot.

A jelentős kedvezmények, valamint a zöld rendszám biztosította előnyök a relatíve magasabb ár ellenére is sok vásárlót győztek meg arról, hogy álljon át a lényegesen olcsóbban üzemeltethető, jóval csendesebb és környezetbarátabb gépjárművek használatára.

Tesla Universal Showroom 06

Ennek a kedvező pozíciónak az erősítése érdekében született meg a döntés, hogy 2020. január 24-től immáron a Tesla Model 3 típusa is elérhető állami támogatással bruttó 20 millió forintos értékhatárig. Aki ismeri az innovatív amerikai autógyártó eredményeit és modelljeinek technológiai színvonalát, az minden bizonnyal örömmel nyugtázza ezt a hírt, hiszen a Tesla már megalakulásától kezdve a fenntartható közlekedés élharcosának számít.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/