/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volkswagen bevezeti a távoli szoftverfrissítést az ID. modellekhez

2021. szeptember 16. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

Mostantól minden Volkswagen ID. modell mobilhálózaton keresztül kapja meg a rendszeres szoftverfrissítést. Az eddigi tesztüzemmódban csak azon ügyfelek számára álltak rendelkezésre a frissítések, akik regisztráltak az úgynevezett „ID. First Movers Clubba”. Az „ID. Software 2.3” új funkciókkal rendelkezik és optimalizálja a már meglévőket. A Volkswagen a teljes ID. flotta hálózatba kapcsolásával teremti meg az új, ügyfélorientált üzleti modelljének alapjait.

A vállalat a jövőben kb. 12 hetente díjmentes szoftvereket bocsát ügyfelei rendelkezésére annak érdekében, hogy a járművek folyamatosan a legújabb verzióval rendelkezzenek és javuljon az ügyfélélmény. Ezenfelül a Volkswagen az adatokra épülő új üzleti modell révén további bevételekre számít a használat során – azokból a szolgáltatásokból és funkciókból, amelyeket az ügyfelek igény szerint adhatnak hozzá szolgáltatásaikhoz. Pontosan akkor, amikor arra szükségük van.

A távlatokat tekintve ez lehet a hosszú útszakaszoknál segítséget nyújtó Travel Assist vagy a jobb akkumulátor-teljesítmény és a későbbiekben az automatizált vezetés. Ezekkel a kiegészítő digitális szolgáltatásokkal a Volkswagen a következő években további háromjegyű milliós bevételt szeretne elérni. Az OTA frissítéseket a konszern szoftverekért felelős vállalatával, a CARIAD-dal szorosan együttműködve fejlesztik.

Néhány új funkció a szélvédő alatt húzódó fénycsíkot, az ID. Lightot érinti. Az ID. Light már olyan információkat is szolgáltat a járművezetőnek, amelyek intuitív segítséget nyújtanak például az energiatakarékos vezetéshez és az automata távolságszabályozás használatához. Javult a multifunkciós kamera képfeldolgozása is; még gyorsabban felismeri a motorkerékpárokat és a közlekedés többi résztvevőjét. Ugyanez igaz sötétben is.

Ezenkívül a központi infotainment kijelző grafikája letisztultabbá és egyértelműbbé, a kezelés pedig intuitívabbá vált – a Volkswagen ezt az első ID. vásárlók visszajelzése alapján alakította ki.

Az OTA frissítések az új üzleti modellek alapját és az ügyfélorientált termékoptimalizálást jelentik az Accelerate stratégia keretein belül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/