/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volvo 2025-re egymillió darab villamosított járművet kíván értékesíteni

2016. április 26. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo bejelentette, hogy 2025-ig bezárólag összesen egymillió villamosított gépkocsit szeretne forgalomba hozni. A svéd gyártó ezen célkitűzésének megvalósítása érdekében modellkínálata minden tagjából legalább két hibrid változatot kíván elkészíteni, továbbá 2019-ben piacra dobja első tisztán elektromos üzemű járművét.

A Volvo immár öt éve készül a részben vagy teljesen elektromos járművek térnyerésére. A márka kifejlesztett két vadonatúj platformot – a nagyobb modellekhez szánt SPA méretezhető padlólemezt, illetve a kisebb típusok alapjául szolgáló CMA kompakt moduláris padlólemezt –, amelyek képesek hibrid vagy akár teljesen elektromos hajtáslánc-technológiák befogadására.

A nagyobb 90-es széria, illetve a 60-as széria tagjai az SPA platformot alkalmazzák, hamarosan pedig bemutatkozik a CMA padlóra épülő kisebb, globális széria, a 40-es modellcsalád is. Ezen autók egytől egyig elérhetők lesznek részben vagy teljesen elektromos kivitelben. Az egymillió darab elektromos gépkocsi ezen eladások összességéből adódik.

Az új elektromos jármű célkitűzés is része a Volvo stratégiai fenntarthatósági programjához kapcsolódó, a mai napon meghirdetett, széles körű megfontolásoknak, amelyek számos új célkitűzést megfogalmazva a fenntarthatóságot teszik a vállalat jövőbeli üzleti tevékenységeinek központi elemévé. Az új vállalást a Volvo Cars ‘omtanke’ néven emlegeti; a svéd kifejezés annyit tesz, ‘megfontolás’ vagy ‘gondoskodás’.

A Volvo Cars most meghirdetett vállalásai között olyan programok szerepelnek, mint hogy a vállalat 2025-re szénsemlegessé teszi üzleti tevékenységeit, hogy 2020-ra 35 százalékra növeli a nők arányát a vezető beosztású dolgozók körében, vagy hogy további lépéseket tesz azon korábbi célkitűzésének megvalósítása érdekében, hogy az új Volvo gépkocsik fedélzetén utazva senki ne szenvedhessen súlyos sérüléssel járó vagy halálos balesetet. A Volvo Cars nemzetközi partnereivel együttműködésben szorgalmazza és támogatja a fenntarthatóság gyakorlatát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/