/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Ausztriában nem hagynak az út szélén

2019. június 27. 15:28   |   Autoblog
címkék:  

Mit tegyünk, ha rosszul számoltuk ki a távolságot és út közben lemerül az elektromos autónk akkumulátora? Az osztrák autóklubnak (ÖAMTC) van rá megoldása.

Ausztriában is terjed az elektromos autók használata, párhuzamosan ott is felmerül a gond: mit tegyünk, ha rosszul számoltuk ki a távolságot, a sebességet és kimerül a kocsit meghajtó elektromotor akkumulátora, mielőtt, haza, vagy legakább töltőállomáshoz érnénk.

Kép: ÖAMTC

Kép: ÖAMTC

A népszerű osztrák autósklub, az ÖAMTC immár ebben is segíti tagjait. A bajba került villanyautós olyan segélykocsit hívhat, amely megfelelő teleppel rendelkezik. A ”mobil erőforrás” már 20 perc alatt tud annyi energiát adni, hogy az e-autós eljuthasson kocsijával haza, vagy sz első töltőállomásig, amelyek hálózatát gyorsuló ütemben építik.

(Forrás: ÖAMTC)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Juliusz48
2019-06-27 - 22:31

Igazán az lenne a megfelelő, ha hosszabb útra indulva elektromos autóval, lehessen bérelni aggregátot utánfutón a városon kívül. Kis elektronikával megoldható, hogy lakott területeken a töltés leálljon. Ezzel a napi rutinnak megfelelő akkumulátor kell csak az autóba, viszont mégsem lenne szükség egy másik autóra a hosszabb távoknál. Ráadásul akkor töltésre optimalizált motort kéne csak etetni.


*/