/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Az e-autók Kaliforniába és Kínába valók…

2019. július 04. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

„Az elektromos autókat a hatóságok keresik, nem a vásárlók”, jelentette ki meglepetésre a BMW fejlesztési igazgatója. Hozzátéve, hogy az e-autók amúgy főleg Kaliforniába és Kínába valók…

Klaus Fröhlichnek amerikai újságírók előtt tett kijelentései annál nagyobb feltűnést keltettek, mivel a bajor autógyár már 2004 óta fejleszt e-kocsikat és i3 típusával az úttörők közé tartozik.P90320628_highRes_the-bmw-i3-120-ah-an

Miután az amerikai sajtóban idézték sajátosnak tűnő véleményét, az igazgató német lapban magyarázkodott. Arról beszélt, hogy valójában a vásárlók érdeklődése az elektromos kocsik iránt az elmúlt években valóban igen csekély volt és többnyire attól függött, milyen kedvezményeket nyújtottak azok vásárlásához, üzemeltetéséhez az adott országokban.

A BMW mindenesetre kitart tervei mellett, sőt: 25 „villamosított” modellt hoz forgalomba, mégpedig nem az eredetileg tervezett 2025-ig, hanem már két évvel korábban. Egyébként 2021-től a gyár valamennyi terméke bármely meghajtással, robbanómotorral, hibriddel és tisztán elektromos hajtással elérhető lesz. A konszern az akkuk területén is fontos szerepet vállalt, a BMW-nek mértékadó része volt abban, hogy a kínai CATL nagy akku-gyárat épít Erfurt közelében.

Fröhlich, aki hír szerint szeretné megörökölni a BMW vezérigazgatói székét, hangoztatta: amint a norvég példa mutatja, ha jelentős állami támogatást kapnak az e-kocsik, akkor a vásárlók is azok felé fordulnak. Ezért Németországban szükség van a töltőhálózat kiépítésére és kedvezményekre, például a díjtalan parkolásra és a buszsávok használatára. (Forrás: Die Welt)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

PDA_FAN
2019-07-05 - 08:13

Zakkant elme ez a Fröhlich. A Tesla 3-ra akkora a kereslet, hogy nincsenek raktárkészletek. Már a német piacon is szorongatja a 3-as BMW pozícióit, úgyhogy ki lehet húzni a fejeket a homokból.


*/