/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az öt legjobban várt elektromos autó 2021-ben

2020. december 10. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

Az alternatív meghajtású járművek iránt érdeklődők örülhettek 2020-ban, hiszen világszerte jelentősen bővült a villanyautó-kínálat, és ez a trend várhatóan a jövőben is folytatódni fog. Bár a Covid-19 járvány negatív hatásai az autóipart is elérték, az elektromos járművek eladási mutatói rekordokat döntöttek az elmúlt hónapokban Európában.

A JATO Dynamics piacelemző cég legfrissebb adatai szerint az ilyen típusú új autókból szeptemberben és októberben is együttesen többet értékesítettek a gyártók, mint a dízelüzeműekből, a tisztán elektromos autók népszerűsége pedig közel 200 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A flottakezelésben piacvezető LeasePlan összegyűjtötte a 2021-ben érkező, kedvenc elektromos modelljeit.

Nissan Ariya

NissanAriyafrontquarter_2

A Nissan új elektromos crossovere a futurisztikus dizájnt egyesíti a tágas és kényelmes belső térrel. Az autó formavilágát letisztult vonalvezetés jellemzi zavaró részletek nélkül, ellentétben a markáns kontúrokról és élekről ismert hagyományos SUV-dizájnnal. Az Ariya ugyanolyan hasznos funkciókkal rendelkezik majd, mint a Leaf, köztük például a ProPILOT Assist vezetéstámogató rendszerrel vagy az egypedálos vezetést lehetővé tevő e-Pedallel. Az Ariya dupla motoros kiszerelésben és e-4ORCE összkerékhajtással érkezik majd.

Hatótávolság: 375-500 km
Akkumulátor-kapacitás: 63 kWh és 87 kWh
Várható megjelenés dátuma: 2021 vége

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E Ready to Accelerate Zero-Emission Driving Th

A Mustang Mach-E várhatóan 2021 végén lesz elérhető. A sportos külsőhöz tágas belső tér társul. További bónuszként az autó extra, vízhatlan tárhelyet kínál a motorháztető alatt, ahol normál esetben a motor lenne. Az összkerékhajtású jármű elülső és hátsó motorjai egymástól függetlenül osztják el az erőt a tengelyeken. A Mustang Mach-E számos modern technológiát alkalmaz, köztük a SYNC4 rendszert, amely gépi tanulás segítségével méri fel a vezetési szokásokat, hogy a legnagyobb élményt biztosítsa.

Hatótávolság: akár 600 km
Akkumulátor-kapacitás: 68 kWh vagy 88 kWh
Várható megjelenés dátuma: 2021 vége

Hyundai Ioniq 5

2019.09.09_Hyundai_IAA_45_040

Az Ioniq 2020 augusztusában új márkaként indult a Hyundai-on belül, amely kizárólag a villanyautókra fókuszál. Az elkövetkező négy évben a koreai autógyártó három új elektromos modellt is bemutat majd, melyek közül az Ioniq 5 lesz az első. Túl sok információt egyelőre még nem tudni az autóról, de az már ismert, hogy egy közepes méretű, kompakt szabadidőautó lesz, egyedülálló kialakítása pedig éppúgy merít a múltból, mint a csúcstechnológiából. A jármű napelemes tetővel érkezik, amely közvetlenül tölti az autó 12V kisfeszültségű akkumulátorát és a nagyfeszültségű meghajtó akkut. Az Ioniq 5 világelsőként V2L (Vehicle to Load) funkciót is kap, amellyel külső elektromos berendezések energiaellátását lehet megoldani 24 kWh-ig.

Hatótávolság: 450-500 km
Akkumulátor-kapacitás: 58 kWh és 72 kWh
Várható megjelenés dátuma: 2021 eleje

Mercedes-Benz EQA

Showcar Mercedes-Benz Concept EQA: EQ-Konzept in der KompaktklasseMercedes-Benz Concept EQA show car: EQ concept in the compact class

Az autó a Mercedes EQ családjának új tagjaként debütál majd. A SUV modell gyártása 2020 végén indul, és az autó 2021-ben kerül majd forgalomba. Azoknak, akik „kisebb” elektromos SUV-ra vágynak, érdemes számításba venniük ezt a modellt. A járműben két, összesen 200 kW teljesítményű elektromos motor is helyet kap, amelyekkel az EQA 5 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/h-ra. Az autót vezeték nélkül vagy fali töltőről tölthetjük majd, és gyorstöltésre is elő van készítve: 10 perc alatt 100 kilométerre elegendő áramot tud felvenni.

Hatótávolság: várhatóan 400 km
Akkumulátor-kapacitás: 60 kWh
Várható megjelenés dátuma: 2021 során

Tesla Model Y

7c4388ff-ac9d-4357-809f-2cda93903f7a

A legnépszerűbb elektromos autók listája nem lehet teljes egy Tesla nélkül. A LeasePlan kínálatában idén is elérhető volt a vállalati autóhasználók számára a Tesla Model 3, és a flottakezelő izgatottan várja a Model Y-t is. Ennek kialakítása hasonló a többi modellhez a letisztult belső teret és a nagy, 15 colos érintőképernyőt illetően, fontos különbség van azonban a teljesítményben. Az Y modellt az egyik leggyorsabb járműnek tervezték a Tesla kínálatában, amely mindössze 3,7 másodperc alatt képes felgyorsulni százra. A Model Y az Egyesült Államokban már elérhető, Európába pedig várhatóan a jövő év közepén érkezik majd.

Hatótávolság: 505 km
Akkumulátor-kapacitás: 75 kWh
Megjelenés dátuma: 2021 közepe

Az elektromosjármű-technológia dinamikus fejlődésének köszönhetően számos újdonság van még az autógyártók tarsolyában a 2021-es évre, amelyek mindenképp említésre méltók: Volkswagen ID4, Škoda Enyaq, BMW iX, Audi Q4 e-tron, Lucid Air, Cupra El Born.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/