/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Beárazták a Polestar villanyautóját

2019. október 08. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo elektromos modelleket fejlesztő márkája, a Polestar bejelentette villanyhajtású ferdehátú modelljének árait. A 408 lóerős, 78 kWh-s akkucsomaggal felszerelt Polestar 2 a prémium villanyautó szegmensbe tartozik majd, németországi alapára ugyanis 58 800 euró. Gyártása a jövő év elején kezdődik és a kiszállítások júniusban indulnak.

A Polestar 2 300 kW-os/408 LE-s és 660 Nm-es elektromos hajtásláncot kapott nagynak számító, 78 kWh kapacitású akkumulátorral, amely tisztességes, 300 km fölötti hatótávolságot ígér. A négykerék-hajtású kocsi érdekessége az Android Automotive OS infotainment rendszer, amely az elérhető legjobb digitális élményt nyújtja a Google Assistant, Google Maps és Google Play Store alkalmazások segítségével. Az okostelefon járműkulcsként is használható.

A Polestar 2 a prémium villanyautók táborát gazdagítja majd, a magas vételárban azonban tartalmazza az első három év szerviz és karbantartási munkáit. A Polestar 2 bruttó ára Norvégiában 469 ezer, Svédországban 659 ezer korona, Németországban 58 800 euró, az Egyesült Királyságban 49 900 font, Hollandiában és Belgiumban pedig 59 800 euró. Az Egyesült Államokban a Polestar 2 alapára 63 ezer dollar lesz, míg Kínában 460 ezer jüantól rendelhető.

Az összes Polestar modell kizárólag online felületen vásárolható meg, közvetlenül a gyártótól, akárcsak a Tesla esetében. Foglalásokat már lehet tenni. A márka ez év végétől Polestar Spaces bemutatótermeket fog nyitni szerte a világon; összesen 50 helyszínen lehet majd személyesen megtekinteni és kipróbálni az autókat.

A Polestar 2 teljesítmény csomaggal is elérhető lesz, amely új dimenziókba helyezi a kocsi menetdinamikáját. A készletben 4-dugattyús első Brembo fékeket, állítható Öhlins gátlókat és 20 colos kovácsolt könnyűfém kerékgarnitúrát találunk, amelyeket az utastérben aranyszínű biztonsági övek egészítenek ki. A csomag ára 6000 euró (Németország és Hollandia).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/