/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Cupra elektromos SUV-kupé modellje

2023. április 25. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

A Cupra márka fennállásának ötödik évében bemutatta első elektromos hajtású SUV-kupéját, a Tavascant, amely 2024-ben jelenik meg a piacon. A Born után a második tisztán elektromos Cupra modell kétféle motorteljesítménnyel kerül forgalomba és egy feltöltéssel akár 550 kilométert is megtehet majd.

A Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára épülő Tavascan 210 kW (286 LE) vagy 250 kW (340 LE) teljesítményű hajtáslánccal lesz megvásárolható; az izmosabb verzió kétmotoros négykerék-hajtást kap. Utóbbi, a Cupra Tavascan VZ 2,4 másodperc alatt gyorsít 50 km/órára és 5,6 másodperc alatt éri el a százas tempót. A sportos vezetési élményt az adaptív sportfutómű, a 21 colos kerekek és a progresszív kormányzás is támogatja.

A 77 kWh-s akkumulátor ideális esetben körülbelül 550 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. 135 kW teljesítményű egyenáramú gyorstöltővel a Tavascan 7 perc alatt 100 kilométerre elegendő energiát vehet fel, a 10-ről 80%-ra töltés pedig fél óráig tart.

A sportos megjelenésű Tavascan egyedi jellemvonásai a háromszög alakú helyzetjelző diódákkal kiformált matrix LED főfényszórók, a hátul a karosszéria teljes szélességében világító és a márkalogót is magában foglaló LED-csík, az utastérben pedig a középső „gerinc” és a vékony légbeömlő nyílások. A középső érintőkijelző hatalmas méretű, 38 cm átmérőjű, s az ember-gép interfész is teljes egészében új fejlesztésű. S a Tavascan az első autó prémium Sennheiser audiorendszerrel.

A Cupra Tavascant Barcelonában tervezték és fejlesztették, s a Volkswagen Csoport kínai Anhui üzemében fogják gyártani. 2024-ben indul az értékesítése.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/