/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Mercedes-Benz elektromos kisbusza

2019. augusztus 22. 11:00   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz bemutatta a világ első elektromos hajtású prémium kisbuszát, az EQV-t. Az EQV ugyanolyan praktikus és rugalmasan alakítható belterű, mint egy hagyományos, belső égésű motorral szerelt V-osztály, 6-8 személyes kivitelben lesz elérhető. Az EQV hivatalos világpremierjére a szeptemberi Frankfurti Autószalonon kerítenek sort.

A Concept EQV a márciusi Genfi Autószalonon debütált, azóta pedig eljutott a sorozatgyártásig. Fontos vonásai a 405 kilométeres hatótávolság (előzetes adat), a gyors újratöltési képesség, továbbá a kompromisszummentes kényelem és variálhatóság. Az ügyfelek kétféle tengelytávval (3200 mm, 3430 mm), 6-8 személyes konfigurációban választhatják. A raktér egyébként 1030 literes.

Az EQV elektromos hajtásláncát az első tengelyre telepítették. A villanymotor teljesítménye 150 kW (204 LE), ami éppen megegyezik a dízel modell teljesítményével. A nyomaték eléri a 362 Nm-t. Az elektromos motor, a rögzített áttételű váltómű, a hűtőrendszer és a teljesítményelektronika integrált, kompakt egységben lakik. A villanymotort a jármű padlója alá helyezett 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor látja el energiával. A csúcssebesség 160 km/óra, így az EQV autópályán is megnyugtatóan teljesít.

Az EQV menet közben folyamatosan visszatermeli a mozgási energiát, a rekuperáció mértéke ráadásul megválasztható. Alacsony fokozatban a jármű csak vitorlázik, míg a legmagasabb fokozatban egy pedállal is vezethető az autó. Az akkumulátor újratöltése fali töltőről vagy utcai töltőponton keresztül kevesebb mint 10 órát vesz igénybe (AC 11 kW). Gyorstöltővel a művelet kevesebb mint 45 percig tart (10-80%, DC 110 kW).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/