/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Subaru villanyautója

2021. november 11. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Hivatalosan is bemutatkozott a Subaru első tisztán elektromos hajtású modellje, a Solterra, amely a Toyota bZ4X-szel közös műszaki alapon nyugszik. A hagyományoknak megfelelően a Solterra kizárólag összkerékhajtással, kétmotoros verzióban lesz elérhető, 460 kilométeres hatótávolsággal.

A Toyota múlt héten leleplezett bZ4X modellje és a Subaru Solterra SUV-ja mind külső, mind belső kialakításukat tekintve egyformák. Mindketten 4690 mm hosszúak, 1850 mm szélesek és 1650 mm magasak, a tengelytávjuk pedig kiemelkedő helykínálatot előrevetítő 2850 mm-es. A belső tér valóban szellős, a poggyásztér is alaphelyzetben 452 literes.

A Toyotával közösen kifejlesztett, kifejezetten elektromos járművekhez használható padlólemezen nyugvó Solterra a márkaidentitásnak megfelelően négykerék-hajtású, különböző AWD üzemmódokkal. Az első és a hátsó tengelyen is találunk egy 80 kW-os villanymotort (109 LE), amelyek együttesen 160 kW-os, azaz 217 lóerős teljesítményt állítanak elő. A Solterra 7,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, végsebessége pedig 160 km/óra. Az AWD rendszer külön üzemmódokat kínál havas, saras úton való elindulásra, mély hóban történő haladásra, vagy akár komolyabb terepjárásra.

A vízhűtéses akkumulátor 71,4 kWh kapacitású összkerékhajtással mintegy 460 kilométer megtételét teszi lehetővé egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátorcsomag egyenáramú gyorstöltővel akár 150 kW teljesítménnyel tölthető; utóbbi azt jelenti, hogy kb. 30 perc alatt teljes kapacitásának 80%-ra tölthető. Az akkucsomag legkülönlegesebb jellemzője, hogy a várakozások szerint 10 év, illetve 240 000 kilométer után is megtartja eredeti kapacitásának 90%-át.

A Solterrát 2022 közepétől vezetik be a világ piacaira, többek között Európába.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/