/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a tisztán elektromos Abarth 500-at

2022. november 24. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A skorpiós márka bemutatta első tisztán elektromos modelljét, az 500e-t. Emiatt nem kell máris leírni, az 500e ugyanis a gyáriak szerint városban és városon kívül egyaránt izgalmasabban vezethető a benzines verzióknál, ami a jobb súlyelosztásnak, a nagyobb nyomatéknak és a szélesebb nyomtávnak köszönhető. Sőt, még a benzines modellek által kifejtett hangzást is reprodukálni tudja.

Az új Abarth 500e a legélénkebb Abarth 500-as, ebben a tekintetben az Abarth 695-öt is felülmúlja. Gyorsulása és rugalmassága egyaránt jobb, 40-ről 60 km/órára például 1 másodperccel hamarabb jut fel (1,5 mp), álló helyzetből pedig 7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A villanyhajtású Abarth ezenkívül 1 másodpercet ver a 695-re a Balocco versenypályán.

Az Abarth 500e-t egy 42 kWh-s akkumulátorral szerelték fel, amely egy 114 kW-os (155 LE-s) villanymotort lát el energiával. A sofőr háromféle vezetési üzemmód közül választhat: Turismo, Scorpion Street és Scorpion Track. A Turismo üzemmód 136 lóerőre korlátozza a motorteljesítményt, a nyomatékot pedig 235 helyett 220 Nm-ben maximálja. A Scorpion Street, azaz utcai üzemmód engedi kihasználni a 155 lóerőt, ugyanakkor maximális mértékű fékenergia-visszanyerésre fókuszál. A Scorpion Track, vagyis pálya mód pedig azoknak szól, akik ki szeretnék hozni a maximumot a hajtásláncból.

Az Abarth 500e 85 kW-s gyorstöltő rendszerrel felszerelve érkezik, így 5 perc alatt 40 kilométerre elegendő energiát vehet magához. A 80%-ra töltés is csupán 35 percet igényel. Az Abarth 500e felárért hanggenerátorral is felszerelhető, amely hűen visszaadja a négyhengeres turbómotor hangját.

Az 500e külseje egyébként annyira harcias, hogy legalább 200 lóerőt kinéznénk belőle. Egyedi, sportos, mélyre húzott lökhárítót és morcosított fényszórókat kapott, alacsony küszöböket és diffúzorbetétes hátsó szoknyát visel. Kerékjáratait látványos, 18 colos titániumszürke kerekek töltik ki. Természetesen a teljes világítás LED-es, a feliratok titánszürkék, a hátsó paneleken pedig az új elektrifikált skorpiós jelvény látható.

Az Abarth 500e értékesítése a különleges Scorpionissima kivitellel indul, amely ferdehátú és kabrió változatban, az új Acid Green vagy Poison Blue színben lesz elérhető. A Scorpionissima változatból a márka alapításának tiszteletére 1949 példányt készítenek.

Az Abarth 500e Scorpionissima egyedi jellemzői még a sportos fémpedálok, a hímzett Abarth logós Alcantara sportülések, az alul lapított Alcantara/bőr sportkormány, valamint az Alcantara borítású műszerfal. A felszereltség nagyon gazdag.

Az Abarth 500e Scorpionissima Edition november 22-től előrendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/