/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Célba értek a Bosch kézifúrói

2012. április 30. 19:49   |   Autoblog
címkék:  

A Robert Bosch Power Tool Kft., Európa legnagyobb kéziszerszám gyára negyedik alkalommal rendezte meg Miskolcon, április 28-án, a Föld Napja alkalmából a saját tervezésű, környezetkímélő járművek viadalát, az Elektromobil versenyt. A maximum 5 főből álló csapatok saját tervezésű és általuk elkészített járművekkel mérték össze az erejüket a döntőn. Az ökoautókat a Bosch által gyártott PSR 18 Li2 akkumulátoros kéziszerszámok hajtották meg. Az egész napos fesztiválon Tóth Gabi, Caramel és további sztárok gondoskodtak a jó hangulatról.

A negyedik alkalommal megrendezett Elektromobil versenyre minden korábbinál több, 124 csapat jelentkezett, akik közül a szombati verseny rajtvonalához 62 csapat állhatott. 50 Magyarországról, 1 Horvátországból, 1 Németországból, 6 Romániából, 3 Szerbiából és 1 Szlovákiából érkező csapat állította rajtvonalhoz az általa tervezett és megépített energiatakarékos járművét. 

Lecsó
Lecsó

A felsőoktatási intézmények műszakis hallgatói idén először a korábbinál kettővel több, azaz 8 darab litium-ionos akkumulátor táplálta Bosch kéziszerszám segítségével hozták működésbe csapatuk Elektromobilját. A gyakran 2-3 verseny tapasztalataival felvértezve elinduló társulások mellett újoncok is részt vettek a viadalon. A többségében műszaki egyetemek és főiskolák mostani, vagy alig néhány éve végzett hallgatóiból összeállt csapatok igazán nem takarékoskodtak a kreativitásukkal: a legváltozatosabb elképzelések öltöttek testet a rajtvonal mögött felsorakozó járgányokban, amelyekkel tervezőik nem csupán a győzelemért, de a nézők szimpátiájáért is harcba indultak.

A zaj- és káros anyag kibocsátás nélkül, immár 8-8 kézi fúró meghajtásával futó járgányok elkészítésében idén először mentori feladatot vállaló, profi mérnökök támogatták az indulókat. Ennek köszönhetően a rajthoz már csak kipróbált, megbízható Elektromobilok sorakoztak fel. A járműveket és készítőiket 6 kategóriában értékelték, így díjat kapott a körversenyek végső győztese a Leggyorsabb Elektromobil kategóriában, a leggyorsabb köridőt futó Legjobb Pilóta, de jutalmazták a legjobb műszaki megoldást éppúgy, mint a legkreatívabb csapatot, a középiskolások legeredményesebbjeit vagy a Bosch saját indulói közül legjobban teljesítőket is.

Racsni
Racsni

A Leggyorsabb Elektromobilt idén ismét a kecskeméti Racsni csapata állította versenybe, a Legjobb Pilóta Bognár Alex, a Racsni csapat tagja lett. A Legjobb Műszaki Megoldással az Óbudai Egyetem Pest Megye Lordjai alakulata rukkolt elő, a Legkreatívabb Elektromobil elismerést ezúttal a Bánki 2012-nek ítélte oda a közönség mellett a szakemberekből álló zsűri. A Legjobb Középiskolai Csapat a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolából verbuválódott GÉPpont lett, míg a Bosch csoport Legjobb Elektromobilját a MOE Eagles csapata állította ki.

A versenyre az idei évben az eddigieknél is több csapat nevezett. Ez arról árulkodik, hogy a verseny híre az országhatárokon belül és azokon túl is egyre több fiatal mérnök fantáziáját mozgatja meg. Ebben szerepet játszik az is, hogy a Bosch az elmúlt időszakban szoros kapcsolatot alakított ki a magyar műszaki felsőoktatással, és komoly támogatásban részesítette a hazai mérnökképzést. „Egyike a legfontosabb céljainknak, hogy vonzóvá tegyük a mérnöki pályát a felsőoktatásba készülők, és a mérnöki karok hallgatói számára.

Csettegők
Csettegők

A környezetkímélő járgányok futama mellett az egész napos rendezvényen sztárok sora szórakoztatta a résztvevőket. A Föld Napi fesztiválon fellépett a Megasztár két jól ismert „arca" Tóth Gabi és Caramel. Az Elektromobil verseny házigazdái Szujó Zoltán és Demcsák Zsuzsa voltak, a jó hangulatról pedig a Rádió M gondoskodott. A szabadtéri programon hip-hop tánciskola és táncbemutató, rajzverseny, családi és gyereksátor, mászófal, kedvezményes termékvásár és távirányítós autóverseny várta a család minden tagját.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/