/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csodálatos villany-roadsterrel tért vissza a Wiesmann

2022. május 30. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

A két évvel ezelőtt felélesztett német Wiesmann újra azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért: puha és keménytetős roadstereket építhet, BMW hajtásláncokkal. De mivel haladni kell a korral, a német manufaktúra egy káprázatos, tisztán elektromos roadsterrel is előrukkolt, az első ilyen sportautóval a világon.

A Wiesmannt a testvérpár Martin Wiesmann és Friedhelm Wiesmann alapította 1988-ban. Első autójuk 1993-ban készült el, s 2013-ig 1650 darab puha és keménytetős egyedi roadster hagyta el a dülmeni gyár kapuját. A Wiesmann 2014 májusában lehúzta a rolót, ám 7 hónappal később új befektetők érkeztek, akik átvették az irányítást és újraindították a termelést. A Wiesmann 2020-ban feltámadt és ismét lenyűgöző autókat épít.

Új tisztán elektromos roadsterjük, a ‘Project Thunderball’ a Cannes-ban megrendezett amfAR gálán debütált, ahol az egyik első példányt jótékony célra el is árverezték. 700 ezer eurót fizettek érte.

A Project Thunderball az első elektromos hajtású Wiesmann roadster. Karosszériája teljes mértékben szénszálas műanyag, saját tömege így nem haladja meg az 1,7 tonnát. Minden egyes lóereje azonban csak 2,5 kilogrammot mozgat, így a jármű maradéktalanul hozza majd azt az agilitást és kezelhetőséget, ami egy Wiesmanntól elvárható.

A Project Thunderball esetében 500 kilométeres hatótávolságot tűztek ki célul, amihez az alapot a 800V-os architektúra és a 92 kWh bruttó kapacitású (83 kWh használható) akkumulátor szolgáltatja. A hátul középre beépített két villanymotor teljesítménye eléri az 500 kW-ot (680 LE), a forgatónyomaték pedig az 1100 Nm-t. A hátsókerék-hajtású roadster mindössze 2,9 másodperc alatt eléri a százas tempót, így páratlan vezetési élményt tartogat.

A Wiesmann Project Thunderball már megrendelhető, indulóára 300 ezer euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/