Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dízel Golf árban lesz a Volkswagen új villanyautója

2018. október 02. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen megmutatta elektromos modelljei új ID. családjának platformját, a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciót (MEB). A MEB rendkívül sokoldalú, a kompakt autóktól a SUV-modelleken át egészen a kisáruszállítókig mindennek az alapjául szolgálhat. Elsőként a kompakt, négyajtós ID. érkezik piacra 2020-ban.

DB2018AU02215_large

Eltérően az eddigi piaci gyakorlattól az ID. platform nem eredetileg belsőégésű motorral szerelt járművek számára készült, majd utólagosan módosított konstrukció, hanem már a kezdetektől elektromos hajtásrendszerekre fejlesztették ki. A Volkswagen így optimálisan kiaknázhatja a benne rejlő technológiai lehetőségeket, emellett kialakítása és járműkoncepciói is minden eddiginél sokoldalúbbak – a paletta a kompakt autóktól a SUV-modelleken át, egészen a kisáruszállítókig terjed.

A nulla károsanyag-kibocsátású gépkocsik avantgárd konstrukciójú ID. generációja olyan hatótávokkal csábít majd, amelyek már napjaink benzinmotoros járműveit idézik. Elsőként az ID. érkezik a piacra 2020-ban, mégpedig olyan négyajtós, teljes mértékben hálózatba kapcsolt kompakt modell formájában, amelynek ára a dízel Volkswagen Golf nagyságrendjébe esik.

Utasterének méretei és variálhatósága túlmutat a kategória jelenleg ismert határain, vezetője és utasai ugyanis olyan térkínálatot és kényelmet élvezhetnek, amely már az eggyel magasabb járműkategóriáéval vethető össze. Mindezt a kompakt modellek által elfoglalt alapterületen kínálja majd, ami a különösen hosszú tengelytáv és az ebből adódó rövid karosszéria-túlnyúlások révén válik lehetővé. Felszabadul ugyanis a belső égésű motor által elfoglalt hely, a tengelyek így jócskán előre-, illetve hátratolhatók.

Az ID. platformban egyebek mellett a sebességváltóval együtt a hátsó tengelyre integrált elektromos motor, valamint helytakarékos módon a jármű padlózatába épített akkumulátor szerepel, a tervezők így optimális tömegeloszlást valósíthattak meg, miközben a bennülők kényelmesen magas üléspozícióban foglalhatnak helyet. A motor és a hátsó tengely közötti erőátvitel feladatát egyfokozatú hajtómű látja el.

Az egyes ID. modellek számára pontosan skálázható hatótávok spektruma – a WLTP-szabvány szerint felvéve – 330 és 550 kilométer közé adódik. A gyorstöltési lehetőségek akár 125 kW teljesítménnyel jóval rövidebb várakozási időket tesznek lehetővé a töltőállomásokon, mindössze 30 perc alatt 80 százalékig feltöltve a lemerült akkumulátort.

A modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció (Modulare E-Antriebs-Baukasten; MEB) platform nem csupán a Volkswagen ID. családjának összes modellje számára szolgál egyfajta technikai mátrixként, hanem a vállalatcsoport négy további márkája – az Audi, a SEAT, a ŠKODA és a Volkswagen Haszonjárművek – számos elektromos autójának is, a MEB így a világ három régiójában, összesen öt márka termékeiben jelenhet meg.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Zöld autó

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!