/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

E85Comfort: sokat ígérő magyar fejlesztés

2011. augusztus 29. 14:52   |   Autoblog
címkék:  

Közismert tény Magyarország kötelezettségvállalása, miszerint 2020-ig a hazánkban értékesített megújuló üzemanyagok energiatartalomra vetített részaránya el kell érje a 10%-ot. Ráadásul a fosszilis üzemanyagok árának megállíthatatlan emelkedése a gépjárművezetők számára egyre szélesebb körben teszi vonzóbbá az olcsóbb, hazai előállítású bioüzemanyagok használatát.

Többek között ezek a trendek indokolták a Rubin Informatikai Zrt. és a Szent István Egyetem uniós társfinanszírozással létrejött tudományos fejlesztési projektjének elindítását, amelynek célja egy olyan hazai fejlesztésű elektronikus adapter kifejlesztése, amely alkalmassá teszi a benzinmotoros gépkocsikat tetszőleges arányú benzin-alkohol keverékkel történő üzemelésre, a megszokott komfort mellett, kiküszöbölve az ismert problémákat.

Zergi András, a Rubin Informatikai Zrt. projektvezetője a projekt bejelentő sajtóeseményén hangsúlyozta: „A kutatás-fejlesztési projekt célja, egy olyan termék prototípusának kifejlesztése, amely a tudományos kísérletek eredményei alapján biztonsággal használható bármely gépkocsiban hosszabb távú negatív hatások nélkül is. Majd hozzátette: „(…) előzetes kutatásaink alapján a prototípus célcsoportját elsősorban azok az autótulajdonosok alkotják majd, akik az egyre magasabb fosszilis üzemanyagárak, vagy környezetvédelmi szempontok miatt használt autójukat szeretnék átalakítani alkohol-benzin keverékű működtetésre.

A kutatás-fejlesztési projekt újszerűsége abban áll, hogy a fejlesztés során kiemelt figyelmet szentelnek a megbízhatóságnak, így az etanolüzemnél ismert problémák kiküszöbölésével a gépkocsi eredeti használati kényelmével megegyező komfortot biztosítanak télen-nyáron. Az elektronikus vezérlésű hajtóanyag-ellátó rendszerű motorokon a különféle arányú E85 és benzin keverékekhez a flexibilis alkalmazkodást egyszerűen csatlakoztatható egységgel oldják meg. A kifejlesztésre kerülő flex-fuel adapterrel nem csak a befecskendezett hajtóanyag mennyiségét, de az előgyújtási szöget és más paramétereket is úgy módosítják, hogy a motor tetszőleges arányú E85 üzemanyag és benzin keverékével is megfelelően üzemeljen. Mindezt kiterjedt tudományos kutatással és tartós, műszeres tesztekkel valósítják meg egyetemi partner bevonásával.

A termékfejlesztés sikeréhez elengedhetetlen a képzett, megbízható szervizpartnerekkel való szoros szakmai és kereskedelmi együttműködés, így már a fejlesztés kezdeti szakaszában fontos szempont a tőlük érkező javaslatok és a beszerelési tapasztalatok integrálása a prototípusba. A Rubin Informatikai Zrt. folyamatosan keresi a kapcsolatot az együttműködésre kész partnerekkel és a projekt keretében képzéseket szervez, ezzel is támogatva a hazai szervizek munkáját.

A fejlesztés 2012 első negyedévében zárul és a tervek szerint 2012-ben piacra is kerül a termék, melyet elsősorban szerződött szervizpartnereken keresztül és on-line módon kívánnak értékesíteni itthon és külföldön egyaránt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/