/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromosautó-megosztó szolgáltatás indult Budapesten

2016. november 22. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Nincs parkolási díj. Nincs gépjármű fenntartási költség. Nincs biztosítási díj, menetrend, tankolás vagy súlyadó. De autómosatás se. Ráadásul környezetkímélő, halk és nagyon menő. Technikailag 2016. november 21-től, gyakorlatilag ma 0:00 órától lehet regisztrálni Magyarország első elektromosautó-megosztó szolgáltatásának kipróbálására a https://www.greengo.hu/ weboldalon.

A hazai startup 45 elektromos autót bocsájt azok rendelkezésre, akik reális alternatívát keresnek a nehézkes belvárosi tömegközlekedésre, fáznak már a Bubin, nem akarnak drága pénzen saját gépjárművet fenntartani vagy csak fáj a szívük, ha marokszám dobálják a százasokat a parkolási automatákba – ráadásul mindezt trendi, fiatalos és környezettudatos módon.

Az Uber eltűnésével és a Bubi népszerűségének növekedésével alapjaiban változott meg az elmúlt években a Budapesti közlekedés szerkezete. Mától pedig egy újabb lehetőség áll azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak vagy akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük (hétvégi bevásárlás, üzleti tárgyalás, gyerekek szállítása) amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek.

A GreenGo szolgáltatás egy mobilapplikáció / weboldal segítségével működő car-sharing szolgáltatás. A rendszerben mostantól 45 elektromos autó lesz elérhető az applikáció által jelzett területen belül (nagyságrendileg: Árpád-híd – Hősök tere – Baross utca – Rákóczi híd – Bocskai út – Alkotás út – Óbuda által határolt kerületekben), amelyet a felhasználók az okostelefonjaikon keresztül foglalhatnak le, majd használat után fizethetnek ki teljesen automatikus módon (a rendszer a perc alapú használat után egyszerűen megterheli a megadott bankkártyát).

A rendszerben elérhető gépjárművek a beépített Vodafone SIM kártyáik és az M2M technológai megoldások segítségével folyamatos kapcsolatban állnak mind a vállalkozás központjával, mind pedig a műholdakkal és a felhasználóik applikációval.

Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz. Ehhez három egyszerű lépést kell csak megtenni:

  1. Letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play)
  2. Elvégezni az online regisztrációt
  3. Személyesen bemutatni az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a 1061 Király utca 16. szám található GreenGo irodában

A regisztrációs folyamat után a felhasználóknak nincs más dolga, mint a telefonjukon futó applikáció segítségével megkeresni a hozzájuk legközelebb található GreenGo elektromos autót és kedvükre használni azt. Az autókkal egyszerű és könnyű felvétele után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdheti a személyre szabott és azonnali autókölcsönzését, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatja a rendelkezésre álló Volkswagen e-Up!-okat, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/