/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Elektromos egyterű a Chryslertől

2017. január 04. 08:30   |   DG
címkék:  

Elektromos hajtású, önvezetésre is képes egyterűt mutatott be a Chrysler a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES). A Portal Concept 100 kWh-s akkumulátort kapott, így egy feltöltéssel 400 kilométert is képes megtenni. Hogy lesz-e belőle sorozatgyártású változat és mikor, egyelőre nem tudni.

Mostanáig nagyon kevés információ látott napvilágot a Chrysler Portal Conceptről, néhány dolog azonban rögtön megállapítható vele kapcsolatban. Kinézete meglehetősen futurisztikus, technikája pedig a létező legfejlettebb. Egy masszív dupla tolóajtón keresztül lehet könnyedén beszállni. A sík padlón hat darab különálló ülést helyeztek el, amelyek tologathatók vagy akár ki is vehetők.

A műszerpult és a középkonzol teljesen digitális, előbbi tulajdonképpen egy szélesvásznú kijelzőből áll, utóbbi pedig egy nagyméretű érintőfelület. Nem kevesebb, mint 10 dokkoló állomás van a fedélzeten az okostelefonok és tabletek számára.

A padló alatt helyezték el a 100 kWh-s lítium-ion akkucsomagot, amely 400 kilométeres hatótávolságot garantál. 350 kW-os gyorstöltővel kevesebb mint 20 perc alatt 250 kilométeres hatótáv nyerhető. A járművet egyetlen villanymotor hajtja. A Portal autonóm vezetésre is képes bizonyos körülmények között, leginkább autópályán. Ez a technológia folyamatosan fejlődik, a Portal pedig természetesen frissíthető, akárcsak a Tesla modelljei.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

endorfer
2017-01-05 - 11:03

Az elfogadható,robbanómotoros autókkal versenyt felvenni képes autónak 500+ kilómétert kell tudni és akkor versenyképes minden körülmények között…

endorfer
2017-01-05 - 11:04

Természetesen a 10 millió ft alatti ár is feltétel…Ez a pszihikai határ…


*/