/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos egyterű a Mercedestől

2019. március 26. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes még a Genfi Autószalonon rántotta le a leplet az EQV tanulmányról, amiből szeptemberben megszületik majd a világ első sorozatgyártású villanyhajtású prémium személyszállítója. A V-osztályból épített EQV kisbusz az elérhető legnagyobb kényelmet és funkcionalitást nyújtja utasainak, hatótávolsága pedig 400 kilométer.

A Concept EQV, illetőleg annak a szériaváltozata lesz a Mercedes által 2016-ban alapított EQ technológiai almárka második modellje. Az akár nyolc személyt is befogadni képes EQV hajtásláncától eltekintve pontosan olyan és annyi helyet kínál, mint egy belső égésű motorral szerelt V-osztály. A 150 kW-os, azaz 240 lóerős villanymotort, a váltóművet, a hűtőrendszert és a teljesítmény elektronikát az első tengelyen, egyetlen kompakt egységbe rendezték, akkumulátor pedig a padló alatt kapott helyet.

A 100 kWh kapacitású lítium-ion telep valós 400 kilométeres hatótávolságot biztosít. Az EQV csúcssebessége 160 km/óra, így a városon kívül is kellemes vezetési élményt nyújt. Az akkumulátor a megszokott módokon, konnektorról vagy wallbox-on keresztül tölthető, de gyorstöltés is lehetséges: a telep 100 kilométerre elegendő energiát vehet fel 15 perc alatt.

Az EQV hat egyedülálló fotellel konfigurálva tökéletes shuttle jármű, nyolcszemélyes verzióban pedig ideális személyszállító. Belső tere rugalmasan alakítható, funkcionalitás tekintetében nem marad el a normál V-osztálytól.

A széria EQV modell ősszel, a Frankfurti Autószalonon ünnepli majd a világpremierjét. A Mercedes egyébként szisztematikus villamosításba fogott, 2022-re mindegyik modellsorozatában találunk majd tisztán elektromos modellt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/