/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos hajtású kisteherautó Amerikából

2017. május 03. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A fenntartható, hatékony műszaki megoldásokat fejlesztő amerikai Workhorse Group a napokban bemutatta új hatótáv kiterjesztős benzinmotorral szerelt, elektromos hajtású platós kisteherautóját, a W-15-öt, amire már előzetesen több ezer előrendelés érkezett amerikai közületektől és energiaszolgáltatóktól. A kiszállítások jövőre indulnak.

A W-15 kompozit anyagokból, többek között szénszálas műanyagból épült duplakabinos kisteherautó. Hossza közel 6 méter, tengelytávja 3,6 méter, magassága 188 centiméter. Saját tömege 3200 kilogramm, terhelhetősége nagyjából egy tonna, s 2260 kilogrammos fékezett utánfutót is vontathat. Kabinja ötszemélyes.

A W-15 elejében egy benzinmotort találunk (hogy milyet, a cég egyelőre nem árulta el) amely nem vesz részt a hajtásban, feladata kizárólag a hatótáv növelése. Utóvvi maximálisan 490 kilométer lehet. Mellette még két villanymotor is helyet kapott az első és a hátsó tengelyen, melyek révén a jármű valódi négykerék-hajtású. A Panasonictól származó lítium-ion akkucsomagot a padlón helyezték el.

A telep teljesen feltöltött állapotában 130 kilométeres nulla emissziós hatótávolságot szavatol, a maximális, elméleti hibrid hatótávolság 496 kilométer. A pickup egyébként 460 lóerős és 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára; így alighanem a leggyorsabb teherautó lesz a piacon. Érdekesség, hogy az egyes szerszámok egy külön aljzaton keresztül a kocsi akkumulátoráról is működtethetők.

A Workhorse W-15 becsült vételára 52 500 dollár, s jövőre kezdődik a forgalmazása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/