/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Elektromos raliautót épített az Opel

2019. augusztus 23. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Teljesen új fejezet kezdődik az autósportban: az Opel a világ első gyártójaként kínál vevőinek akkumulátoros elektromos raliautót. Az Opel Corsa-e típuson alapuló elektromos versenyautó világpremierje a Frankfurti Autószalonon (közönségnapok szeptember 12-22.) lesz. Aztán jövőre indul az ADAC Opel e-Rally Cup, a villanyautók világszerte első márkakupája.

Az új versenysorozattal sikeres partnerkapcsolatát folytatja az Opel és az ADAC. Az elmúlt években 18 nemzet csaknem száz tehetségének nyújtott perfekt beszállási lehetőséget a ralisportba az ADAC Opel Rallye Cup. A gyors pilóták az ADAC Opel Rallye Junior Team tagjaként, nemzetközi szinten mutathatták meg tudásukat – zsinórban (2015-től 2018-ig) meg is szereztek négy Európa-bajnoki címet az Adam R2-vel. Most az új Opel Corsa-e lép az Adam helyébe a rali pályákon. Az új versenyautó teljesítménye 100 kW/136 LE, álló helyzettől kifejtett nyomatéka pedig 260 newtonméter. Akkumulátora 50 kWh kapacitású.

Az ADAC Opel e-Rally kupát kezdetben a német rali-bajnokságban és néhány kiválasztott további rendezvényen írják ki. Indítását 2020 nyarára tervezik, és a következő évre átnyúlóan legalább nyolc pontszerző futamból áll össze az úgynevezett „Super Season“. A koncepció része ezenkívül egy átfogó tehetségfejlesztő program, amelynek első lépcsőjét többek között a 2016-ban debütált nagy sikerű ADAC Opel Rallye Academy alkotja. Akkor több mint ezer fiatal érdeklődő jelentkezett az egyedülálló „rali-válogatóra”, amelyből egyenesen az ADAC Opel Rallye Cup-ba vezetett a legtehetségesebbek útja. Ezt a jól kitalált koncepciót viszik most tovább, egészen a nemzetközi élvonalig kiépítve.

Az Academy és az ADAC Opel e-Rally Cup révén a legjobb utánpótlás-versenyzők, az új Opel Corsa R2-vel felléphetnek a támogató program következő lépcsőfokára, a Junior Rali Európa-bajnokságba. Csúcstehetségeknek további lehetőségeket is kínál az Opel betagozódása a PSA csoportba, hiszen két testvérmárkája közül a Peugeot erős versenygépeket futtat az R5-szabályzat szerint, a Citroën pedig a világbajnokságban szerepel. Megvan tehát az esély felemelkedni a rali legmagasabb csúcsaira.

Az Opel Corsa-e Rallyt teljes gőzzel fejlesztik Rüsselsheimben. Egyelőre 15 darabot állítanak elő az ADAC Opel e-Rally Cup 2020/2021-es sorozatához. Ügyfélcsapatoknak jóval 50 ezer eurós nettó ár alatt kínálja a kocsit az Opel Motorsport.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

endorfer
2019-08-25 - 09:33

Elfogadnám hétköznapi autónak is,ha tudna 500 km-t….


*/