/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos teherautók teljes választékát dobja piacra a Volvo

2020. november 05. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

2021-től a Volvo Trucks az áruszállításhoz, hulladékszállításhoz, regionális szállításhoz és városi építkezésekhez használható akkumulátoros elektromos teherautók teljes választékát értékesíteni fogja Európában.

T2020_0987

A Volvo Trucks most teszteli az európai regionális szállítási feladatokhoz és városi építkezésekhez ideális Volvo FH, Volvo FM és Volvo FMX elektromos nehézteherautókat. Ezeknek a teherautóknak a szerelvényössztömege legfeljebb 44 tonna lesz. Az akkumulátor konfigurációjától függően a hatótáv akár 300 km is lehet. Az értékesítés a jövő évben, a sorozatgyártás pedig 2022-ben kezdődik.

T2020_0973

A Volvo Trucks 2019-ben kezdte meg a Volvo FL Electric és a Volvo FE Electric gyártását. Ezek az elektromos teherautók városi áruszállításra és hulladékszállításra alkalmasak, elsősorban Európában. Észak-Amerikában a regionális szállítási feladatokra használható Volvo VNR Electric teherautó értékesítése 2020. december 3-án kezdődik.

Volvo Trucks Electromobiity 2020

A kihívást jelentő feladatokra és nehézfuvarozásra tervezett elektromos járművek még ebben az évtizedben megérkezhetnek. Ezek akkumulátoros és üzemanyagcellás elektromos teherautók lesznek, nagyobb hatótávval. A Volvo Trucks célja, hogy a 2020-as évek második felében hidrogén üzemanyagcellákkal működő elektromos teherautókat kezdjen értékesíteni, és hogy a teljes termékcsalád 2040-ig fosszilis üzemanyagoktól mentes legyen.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/