/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos furgon lett az Év Kishaszonjárműve

2011. november 28. 16:57   |   Autoblog
címkék:  

104 ponttal a megszerezhető 168-ból, a villanyhajtású Renault Kangoo Z.E. elnyerte a patinás Év Kishaszongépjárműve címet, olyan ellenfeleket legyőzve, mint az Iveco Daily, a Fiat Ducato és a VW Caddy.

A zsűri elnöke, Pieter Wieman elmondta: "A Kangoo Z.E.-vel a Renault elérhető közelségbe hozta az elektromos kishaszongépjárművet az átlag európai fogyasztó számára", és hozzátette "így jelentősen hozzájárul környezetvédelmi fenntarthatósághoz, ami az egyik legfontosabb kérdése a közúti áruszállításnak napjainkban."

A Renault, amely 1998 óta vezeti az európai kishaszongépjármű piacot (LCV), a Kangoo Z.E. modellel bővítette választékát, amely a Kangoo első elektromos verziója. Az akkumulátor a Kangoo Z.E. padlója alá került, így a Renault ugyanazt a raktér méretet nyújtja, amit az Otto-motoros változatok. A Kangoo Z.E. kétféle kabinhosszal és három verzióban érkezik, és mind az MCA Maubeuge üzemben készül, Franciaországban, ugyanazon az összeszerelő-soron, mint benzines testvérei. A verziók: Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi kétüléses és  Kangoo Z.E. Maxi ötüléses. A különbséget a felhasználási területek eltérő igényei indokolják, így a raktér kapacitása 3 m3 – 4,6 m3, és személy-, valamint áruszállítás egyaránt lehetséges.

A Kangoo Z.E., a legelső Renault Z.E. változat, október 28-án érkezett meg a Renault kereskedésekbe. Európai alapára nettó 20 000 euró (kormányzati támogatás nélkül) és nettó 15 000 euró Franciaországban, köszönhetően az 5000 eurós kormányzati jóváírásnak. Az akkumulátor havi nettó 72 euróért bérelhető, 36 hónapon át és 10 000 km-ig.

Franciaországban az elektromos járművek rendkívül alacsony gyárból-a-kerékig kibocsátással rendelkeznek, beleértve az elektromos áram előállítása alatt keletkezett környezetszennyezést is. Az összérték mindössze 12 g/km CO2. Az Év Kishaszongépjárműve zsűrije számára különösen fontos volt az a tény, hogy a Kangoo Z.E. nagyszériában készül, így még inkább kiveszi a részét a CO2 kibocsátás csökkentéséből.

A nemzetközi Év Kishaszongépjárműve cím a megkoronázása a Kangoo Z.E.-t ért kitűntetéseknek. Kezdve az Év Kishaszongépjárműve címmel Dániában, folytatva a Közúti Áruszállítás Környezetvédelmi Díjával Írországban, ez már a harmadik trófea, amit a Kangoo Z.E. rövid idő alatt elhódított Európában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/