/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromosautó-töltőket telepít a Vantage Towers országszerte

A Vantage Towers Magyarország Zrt. az Elektromotive Hungaria Kft. együttműködésével országszerte 38 bázisállomáshoz mintegy 60 elektromos töltőállomást telepít a következő egy évben. A toronyvállalat ezzel jelentősen hozzájárul Magyarország villanyautós átjárhatóságához és a zöld elektromobilitás támogatásához.

IMG_8570

A Vodafone által 2020 novemberében alapított toronyvállalat, a Vantage Towers a mintegy 60 darab elektromosautó-töltőt országszerte a legfrekventáltabb bázisállomásai mellé telepíti. Az autótöltők a bázisállomások áramellátására épülnek, és mivel a Vantage Towers Magyarország a hálózatüzemeltetéshez szükséges áramigényt 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi, a telepítésre kerülő autótöltők is a bázisállomásokon elérhető megújuló energiával töltik majd az elektromos autókat, ezzel duplán hozzájárulva az igazi zöld autózás megvalósulásához.

A Vantage Towers folyamatosan keresi, hogy hogyan lehet a távközlési bázisállomásait egyéb célokra is hasznosítani, és a toronyvállalat célja a jelen tevékenységbővítéssel is az, hogy a klasszikus, egyfunkciós bázisállomások helyett olyan újszerű, multifunkcionális bázisállomások üzemeltetését kezdje meg, melyek a bázisállomások meglévő ökoszisztémájára – jelen esetben áramforrására – építve optimalizálják a bázisállomások kihasználhatóságát, így téve költséghatékonnyá és fenntarthatóbbá üzemelésüket.

A telepítésre kerülő töltők között a 2×22 kW-os AC töltők és a 180 kW-os DC villámtöltő is megtalálható lesz. A 22 kW-os AC töltők plug-in hibridek és elektromos autók kiszolgálására is alkalmasak lesznek, ezek a töltők olyan helyeken kerülnek telepítésre, ahol az autósok jellemzően több időt töltenek. Az elektromos autók és buszok rendkívül gyors töltésére alkalmas 180 kW-os DC villámtöltők pedig olyan helyekre kerülnek, ahol fontos, hogy rövid idő alatt érdemi hatótávhoz elegendő töltés kerüljön a járműbe (pl. út menti pihenők, benzinkutak), hiszen egy ilyen töltőn az autó 20-25 perces töltéssel akár 300 km hatótávra elegendő árammal is feltölthető.

A töltők további érdekessége a nagyméretű multifunkcionális érintőképernyő, melynek segítségével, a töltés állapotának nyomon követése mellett, az autós értesülhet helyi információkról, aktualitásokról (pl. közeli látnivalók, hasznos helyek, térkép), valamint értékesíthető reklámfelületként is szolgál, ahol akár statikus akár videós reklámtartalom is megjelenhet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/