/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elindult a hibrid Ford Mondeo gyártása

2014. november 26. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A Ford megkezdte a vadonatúj Ford Mondeo Hybrid gyártását; ez az első hibrid hajtású autó, amit a vállalat Európában gyárt és forgalmaz. A Mondeo Hybrid hajtásába az Atkinson-ciklusú 2,0 literes benzinmotor mellett egy elektromotor és egy 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor is becsatlakozik, az összteljesítmény 187 lóerő. A Mondeo Hybrid 187 km/órás végsebességet képes elérni, átlagfogyasztása mindössze 4,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig csupán 99 g/km.

A Mondeo 1993-ban jelent meg először a piacokon, s azóta több mint 4,8 millió vásárló választotta ezt a típust. A vadonatúj modell a Ford legmodernebb üzemében, a spanyolországi Valenciában készül, és még idén feltűnik az európai márkakereskedésekben. A benzinmotoros, négyajtós változat gyártása a Ford Sollers szentpétervári összeszerelő üzemében is megkezdődik majd, s a Mondeo 2015-ben már Oroszországban is kapható lesz.

A Mondeo eddigi legszélesebb motorpalettáján a Ford új 1,5 literes EcoBoost benzinese és a továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízelmotor is szerepel. A Mondeo Hybrid ára versenyképes lesz a Mondeo dízelmotoros változataival, így a Ford ígéretéhez híven a hajtásmódok sokfélesége reális választási lehetőséget jelent az fogyasztást szem előtt tartó autósok számára. Az USA-ban a Ford a második legnagyobb hibridautó-gyártó; a benzin-elektromos hajtásláncok bevezetése óta a vállalat eddig összesen 400 000 ilyen járművet készített.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/