/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elindult a Volkswagen ID.3 villanyautó értékesítése

2020. július 22. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Július 20-tól rendelhető a nagyközönség számára a Volkswagen első tömeggyártású villanyautója. Az ügyfelek hét előre konfigurált ID.3 modell közül választhatnak a kereskedésben és egyidejűleg a megfelelő töltőberendezést is megrendelhetik.

Mind a hét ID.3 modell jogosult arra, hogy Németországban környezetvédelmi bónuszként legfeljebb 9480 euró állami támogatást kapjon. Számos más európai országban is elérhetőek lesznek az ID.3 támogatások.

A helyi feltételeknek megfelelően minden július 20-tól megrendelhető ID.3 modellre jár a támogatás Németországban, és más európai országokban is. Németországban az ügyfelek elektromos járművekre vonatkozó összesen 9480 euró összegű környezetvédelmi bónuszt igényelhetnek. Ebből az összegből 3480 eurót a Volkswagen visel.

Life, Style, Business, Family, Tech, Max: ez hat abból a hét modellből, melyeket az ügyfelek július 20-tól megrendelhetnek, és októbertől szállíthatók ki. Az ID.3 Pro Performance alapmodellre épülnek, 58 kWh-os akkumulátorral, akár 420 km-es hatótávolsággal (WLTP), 150 kW teljesítményű és 310 Nm nyomatékú villanymotorral. A modell álló helyzetből 60 km/órára 3,4 másodperc alatt gyorsul fel.

Opcionális felszereltségek nélkül az ID.3 ProPerformance ára 35 574 euró. Az ügyfélcsoporttól függően az előre konfigurált modellek a legnépszerűbb felszereltség csomagokat kínálják. Mindegyik modell rendelkezik navigációs rendszerrel a hatótávolság-optimalizált navigációhoz, adaptív sebességtartó automatikával és a „Comfort” telefon funkcióval, valamint indukciós töltéssel az utastérben.

Az ID.3 Life 37 787 euró áron azon vásárlók számára készült, akik gazdaságos belépő szintű terméket keresnek a kényelem feláldozása nélkül. A beépített kényelmi csomag tartalmaz kormánykerék fűtést, ülésfűtést és két további USB-C portot. Akik a stílust keresik, választhatják a Style modellt 40 946 euróért, amelynek fő dizájn csomagja magában foglalja a mátrix LED fényszórókat, a LED hátsó lámpákat dinamikus funkcióval és a panoráma üvegtetőt.

Igazán sokoldalú az ID.3 Business, amelynek dizájn csomagja magában foglalja a mátrix LED fényszórókat és a színezett üvegeket, a komfortcsomagot és az asszisztens csomagot a visszapillantó kamerával és a „Keyless Access” zárrendszert 41 287 euróért.

Az ID.3 Family fényt és kényelmet kínál a fő dizájn csomaggal, beleértve a mátrix LED fényszórókat és a nagy panoráma üvegtetőt, a komfort csomagot kétzónás légkondicionálóval és az asszisztens csomagot a visszapillantó kamerával és a Keyless Access zárrendszert, mindezt 42 305 euróért.

Az ID.3 Tech modell a technológia iránt fogékonyaknak készült. Tartalmazza a mátrix LED fényszórókat, a nagy asszisztens csomagot a Travel Assist, Side Assist és Emergency Assist rendszerekkel, valamint a nagy infotainment csomagot is, szélvédő kijelzővel és prémium audiorendszerrel 43 680 euróért.

Az ID.3 Max 45 680 euróért maximális dizájnt, technológiát, sportosságot és kényelmet kínál, minden felszerelési csomaggal, 12 funkciós elektromos masszázsüléssel, progresszív kormányzással és adaptív felfüggesztéssel.

A hét előre konfigurált modell mellett a németországi ügyfelek megrendelhetik a két alapmodellt, az ID.3 Pro Performance és az ID.3 ProS változatokat is.

A 7. előre konfigurált modell, a Tour is megrendelhető július 20-tól. A négyüléses Pro S modellre épül, amely nagyobb akkumulátorával (77 kWh), akár 540 km-es hatótávolságot (WLTP) és 125 kW-os DC töltést tesz lehetővé, 40 936 eurótól.

Az ID.3 Tour, amely 48 432 euróért elérhető, már rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyet hosszú utazások során jó használni: Head-up kijelző és hangcsomag, mátrix LED fényszórók, komfort csomag, 12 funkciós masszázs ülés és az asszisztens csomag az összes vezetőtámogató rendszerrel együtt, továbbá 19 colos kerékgarnitúra.

A Pure belépő szintű modell, amelynek hatótávolsága legfeljebb 330 km (WLTP), néhány hónappal később lesz elérhető, 30 000 euró alatti áron.

Mind a hét ID.3 modell rendelkezik gyorstöltés funkcióval. Az európai nyilvános töltőállomásokhoz a We Charge szolgáltatás segítségével tudnak hozzáférni az ügyfelek, ideértve az IONITY gyors töltőhálózatot is. Ezen a hálózaton a járművek 55 eurocent / kW áron tölthetők akár 100 kW-ig vagy 125 kW-ig a Pro S esetén. A rendszeres felhasználók számára minden bizonnyal érdemes megfontolni az IONITY tarifát, amelynek havi díja kevesebb, mint 10 euró, és vonzó az ára, mindössze 30 eurocent / kWh.

A Volkswagen a tervek szerint 2022-ig az összes fő járműszegmensben kínál majd elektromos járműveket. A Volkswagen Csoport az elkövetkező években az e-mobilitás világpiaci vezetőjévé kíván válni, ezért 2024-ig 33 milliárd eurót fektet be a szektorba. Ebből 11 milliárd eurót kizárólag a Volkswagen márkára szánnak, amely 2025-re egyedül 1,5 millió elektromos autót fog gyártani.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/