/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ennyi támogatás mellett megéri az e-autó

2019. július 02. 15:52   |   Autoblog
címkék:  

Norvégiában már tavaly minden második eladott autó elektromos volt. Ráadásul Oslóban mindmáig ingyen is lehetett feltölteni az e-kocsikat, ám ez hamarosan megváltozik.

A skandináv ország világelső a villanyautók elterjedésében, ami a lakosság környezettudatossága mellett a jelentős állami ártámogatásnak, adókedvezményeknek is köszönhető. Emellett a fővárosban még ingyen is adták az energiát: a 1,300 oslói töltőállomáson nem kellett fizetni az áramért. A polgármesteri hivatal ezen most változtat.

depositphotos.com

depositphotos.com

Többek között azért, mert sok e-autós parkolóhelyként használta a töltőt. Ennek megakadályozására most folyamatosan átállítják a mérőket és ezentúl 9-20 óra között óránként 1 euróért lehet tölteni a telepeket, éjszaka fele annyiért.

Ez év elején 36.100 e-kocsi futott Oslóban, a járműállomány 12 százaléka. Az elektromosok aránya gyorsan növekszik, azt várják, hogy 2019 végére legalább minden második eladott autót áram mozgat majd. A kormány azt tűzte ki célul, hogy 2025 után ne lehessen új robbanómotoros járművet üzembe helyezni Norvégiában. (Forrás: Aftenposten)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/