/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik az új, villanyhajtású MINI Cooper

2023. május 03. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A MINI modellcsaládjának következő nemzedéke az új MINI Cooper bevezetésével ünnepli világpremierjét. Az ikonikus, háromajtós MINI új kiadása tisztán elektromos meghajtással, kétféle teljesítményszinttel érkezik meg az utakra.

A 2020-ban bemutatott MINI Cooper SE modellre tavaly 25,5 százalékkal több megrendelés érkezett, mint egy évvel korábban, amelynek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású egyéniség magasan a legnépszerűbb MINI modellé érett. A 2022-ben átadott több mint 43 000 darab MINI Cooper SE modell egyúttal azt is jelenti, hogy a brit prémiumgyártó ügyfelei ma már minden ötödik új autót tisztán elektromos meghajtással rendelik meg. A háromajtós MINI töretlen sikertörténetét eközben a nemrégiben legyártott egymilliomodik példány igazolja.

Az új MINI Cooper E modell 135 kW / 183 LE, a Cooper SE modell pedig 160 kW / 217 LE teljesítményű. Mindkét újdonság késlekedés és váltási megszakítások nélküli gyorsulásra képes. Az optimális úttartás és súlyelosztás érdekében a mérnökök a lítium-ion akkumulátort a modell padlólemezébe építették be, amely egyúttal a stabilitást és az agilitást is fokozza. A MINI Cooper E modell akkumulátorának kapacitása 40,7 kWh, a Cooper SE modellé pedig 54,2 kWh. A két újdonság ezzel hozzávetőlegesen 300 és 400 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

Az új MINI Cooper készen áll a tisztán elektromos meghajtású jövőre, a BMW Group lipcsei gyárában napvilágot látó új MINI Countryman oldalán – amely 2023 novemberében ünnepli premierjét. A MINI Aceman 2024-ben csatlakozik a modellcsaládhoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/