/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Európai üzemekkel törné le a Tesla árait Musk

2019. július 03. 18:41   |   Autoblog
címkék:  

Elon Musk, a Tesla gyártója árban elérhetővé kívánja tenni kocsijait Európában is. A megoldás: európai gyár, amely vagy a Benelux-övezetben, vagy Németországban épülhet meg.

A mind népszerűbb amerikai prémium elektromos autó az Egyesült Államokban is luxusnak számít, hiszen a Model 3-ért átszámítva 33.500 eurót kell fizetni. Ugyanaz a kocsi azonban Európában a Kaliforniától induló magas szállítási költségek miatt még 10,000 euróval többe kerül.9a485572-tesla-roadster-4

Ennek az árnak a letörésére Musk már tavaly óta tervezi a kocsijait gyártó európai üzem felépítését. Amint már jelezte, a Benelux-országokat, a német-francia határövezetet, illetve Németország különböző vidékeit vette számításba, a Saar-vidéktől Bajorországig. Legutóbb már arról beszélt, hogy a döntés még az idén megszületik és a helyszínek között Hamburg is szerepel.

Musk távolabbi terve, hogy minden kontinensen legyen gyára, ahonnan nagyobb szállítási költségek nélkül el tudja látni a piacot.

(Forrás: Business Insider)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/