/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez biztos, hogy az eddigi legdurvább Nissan Leaf – videóval

2018. december 01. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem nehéz megkülönböztetni utcára készült testvérétől a Nissan 240 kilowatt teljesítményű elektromos versenyautóját, a Leaf Nismo RC-t. A két elektromotorral szerelt járgány 3,4 másodperc alatt katapultál százra, és holnap mutatkozik be.

Sokkal izgalmasabb lett az új Nissan Leaf elődjénél, de még így is messze van a Leaf Nismo RC-től, mint Makó Jeruzsálemtől. Utóbbi ugyanis egy elektromos versenyjármű, amely elsőre nem tűnik erősnek, a rögtön ébredő hatalmas nyomaték miatt azonban félelmetesen képes meglódulni és vágtatni.

Hogy mi is a Leaf Nismo RC? Egy dupla elektromotorral szerelt négykerekű, melynek összteljesítménye 327 lóerő (240 kW), csúcsnyomatéka pedig 640 Nm. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mindössze 1220 kilogrammot nyom a mérlegen, rögtön érthető, hogy miért képes 3,4 másodperc alatt százra katapultálni, természetesen álló helyzetből, mind a négy kerekét hajtva.

Az alacsony tömeg többek között a szénszálas vázszerkezetnek köszönhető, a kiváló súlyeloszlásért pedig a különböző alacsony helyekre rakott motorok és inverterek felelnek. Utóbbiak az akkupakkal együtt ráadásul az utcai változatból származnak. Míg a versenyautó körülbelül 30 centiméterrel alacsonyabb az szelíd variánsnál, legalább ennyivel szélesebb is nála. Igazából a lámpáin kívül nem sok dolog emlékeztet hovatartozására.

A korábbi – előző generációs Leaf Nismo RC-hez képest dupla akkora teljesítménye sokkal gyorsabb pályaautózást tesz lehetővé, amit első ízben a december 2-án megrendezésre kerülő Nismo Festivalon tapasztalhatnak meg az érdeklődők a japánban található Fuji Nemzetközi Versenypályán. A Nismo RC-ből mindössze hat példány elkészítését tervezi a Nissan.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/