/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Feltárta izgalmas jövőbeli terveit a Cupra

2022. június 10. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Feltárta izgalmas jövőbeli terveit a Cupra – egy új korszak új hőseivel. Visszatért oda, ahol négy éve minden kezdődött, Terramar (Sitges) ad otthont az elkövetkező, új fejezet kezdetének. A magyar közönség számára pedig külön büszkeség, hogy a márka origóját jelző Terramar nevet kapta az az új Cupra modell is, melyet Magyarországon, Győrben gyártanak majd.

A márka eddig közel 200 ezer járművét szállította ki, miközben forgalma a 2018-as 430 millió euróról – minden előzetes várakozást messze felülmúlva – 2021-re csaknem 2,2 milliárd euróra bővült. Idén pedig a Cupra már duplájára tervezi növelni eladásait és forgalmát. 2025-re új korszakba lép a Cupra, mégpedig a Terramar, a Tavascan és az UrbanRebel révén három új, legalább részben elektromos modellel, miközben jelenlegi modellkínálata is megújul.

A Cupra márka 2018-ban indult azzal a szándékkal, hogy néhány, az akkori viszonyokon változtatni akaró, s ebben elkötelezetten hívő személy által vezérelve újraértelmezze a jövő sportosságának fogalmát. A „kihívó márka” ambícióit és karakterét megtestesítő első modellként a Cupra Ateca mutatkozott be, egyedülálló ajánlatként piaci szegmensében. Két évvel később mutatta be a márka Leon modelljét. Ez volt a márka első sorozata, amely nagyteljesítményű motorok széles választékával, valamint részben elektromos változattal jelent meg.

Ezt a márka első önálló modellje, a Cupra Formentor követte. A crossover nagy sikert aratott, s eddig világszerte csaknem százezer példányban talált gazdára, így mára a vállalat legkeresettebb terméke. Ezután érkezett a Cupra Born, az első tisztán elektromos modell.

Cupra Terramar

A Cupra Terramar sportos SUV-modellként csatlakozik a csapathoz, s nevében Terramar (Sitges) előtt tisztelegve, merész arányait feltűnő formavilággal ötvözi. Ez az érzelmekben gazdag, sportos és részben elektromos újdonság immár Európa leggyorsabban növekvő piaci szegmensébe juttatja fel a vállalatot. A Terramar az Audi győri üzemében készül majd.

A Terramar belsőégésű motorral hajtott változatokkal, valamint hálózatról tölthető hibrid hajtásrendszerek új generációjával is megjelenik a kínálatban. Utóbbiak mintegy 100 kilométert tehetnek meg tisztán elektromos üzemmódban.

Cupra Tavascan

Az út következő állomása a Cupra Tavascan, amely a Cupra elektromos vízióját megtestesítve hű maradt a 2019-es koncepciómodellhez, néhány formai eleme pedig egyértelműen a 2021-es Tavascan Extreme E Concept tanulmányra utal. A Tavascan nem csupán a korszerű villamosítás vízióját képviseli, hanem új piacokat meghódítva globalizálja is a Cupra márkát. Az újdonság 2024-ben érkezik.

Cupra UrbanRebel

A Cupra 2025-ben jelenik meg UrbanRebel városi elektromos autójával a piacon, amely messze túlmutat a Cupra hagyományos határain. Az érzelmek vezérelte UrbanRebel tanulmányt immár egy lázadóbb szellemiségű elektromos világ jegyében tervezték és fejlesztették ki. Az elsőkerék-hajtású városi elektromos autó a Volkswagen Csoport MEB Small platformjának műszaki alapjaira épülve kínál nagyteljesítményű városi járművet.

Kívül és belül egyaránt könnyűszerkezetes tervezésének és kialakításának köszönhetően 226 lóerős (166 kW) villanymotorja álló helyzetből mindössze 6,9 másodperc alatt gyorsíthatja 100 km/órás tempóra a városi elektromos autót. A hatótávja pedig akár 440 kilométer is lehet.

A Barcelonában tervezett és kifejlesztett UrbanRebel 2025-ben érkezik, gyártását pedig Martorellben tervezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/