/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új fejezetet nyithat a sűrített levegős hibrid rendszer

2013. június 12. 22:00   |   Autoblog
címkék:  

A PSA Peugeot Citroën innovatív, a benzinmotor és a sűrített levegő hibridjeként működő Hybrid Air rendszere elnyerte a tekintélyes francia MAAF biztosítótársaság elismerését, a Fleet World Honours innovációs díját és Az Év Legjelentősebb Motorfejlesztési Díját is. A három fontos elismerés arról tanúskodik, hogy a Hybrid Air technológia valóban új fejezetet nyithat a környezetkímélő autózás történetében.

A Hybrid Air rendszer igazi újdonság a hibrid megoldások világában, hiszen a benzinmotor teljesítményét sűrített levegővel segíti, azaz akkumulátor nélkül működik. Az automata váltóval kombinált belsőégésű motorhoz hidraulikus szivattyú juttatja el a sűrített levegő formájában tárolt energiát.

A zsűri tagjai elsősorban azt díjazták, hogy a rendszer nagyon könnyen alkalmazkodik az egyes felhasználók vezetési igényeihez és szokásaihoz. A motor automatikusan kapcsol a három (zéró kibocsátású, belsőégésű és vegyes) üzemmód közül abba, amelyik az adott pillanat viszonyainak leginkább megfelel.

A Hybrid Air révén a PSA Peugeot Citroën elérhető árú, alacsony fogyasztású és egyszerűen használható technológiát vezet be kínálatába.

Így működik:

http://youtu.be/rjqFihLltSY

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/